maandag 13 januari 2020

Killman Creek van Rachel Caine


Titel: Killman Creek
Auteur: Rachel Caine
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
Publicatiedatum: september 2019
Recensie door: Tamara
Kraaien: 2,5

Gwen Proctor heeft haar kinderen gered van haar ex, seriemoordenaar Melvin Royal, en zijn verbond van psychopathische handlangers. Maar de strijd is nog niet voorbij. Niet nu Melvin uit de gevangenis is ontsnapt. Niet nu ze een beangstigend sms'je heeft ontvangen...

Je bent nu nergens veilig.
Haar schuilplaats aan Stillhouse Lake voldoet niet meer. Gwen laat haar kinderen veilig achter bij een goed bewapende buurman. Zelf gaat Gwen op jacht, met de hulp van Sam Cade, de broer van een van Melvins slachtoffers. Ze weet wat ze moet doen, ze heeft de kunst kunnen afkijken van een van de meest gestoorde moordenaars. Maar waar ze tegen strijdt, is erger dan alles wat ze gevreesd had – een uitgekiend psychologisch spel met als doel haar te vernietigen. Gwen vertrouwt alleen nog op woede en wraak als ze haar prooi nadert. Eén ding is zeker: een van hen zal sterven.

“Melvin stapt over Annie heen, pakt een schroevendraaier uit het rek en stoot in één keer met kracht door haar schedel.”

Voordat ik deze recensie ging typen, las ik nog vlug mijn recensie terug van het eerste boek. Toen vond ik de eerste 100 pagina's ruk maar daarna greep het boek mij vast.
Dit boek is van een ander kaliber geschreven. In plaats van een bange Gwen, tref je nu een een zelfverzekerde Gwen met maar 1 doel, haar ex man Melvin vermoorden.
Ik had in dit boek erg het gevoel dat James Bond gekruist werd met Indiana Jones. Veel dingen hadden een te hoog “Yeah...Right” ( lees het sarcastisch) gehalte. Er is veel tijd gestoken in het vinden van Melvin, maar toen het moest hebben van de actie en geweld, was het binnen een bladzijde afgelopen.
Het einde vond ik echt té afgeraffeld. Melvin en Gwen staan voor elkaar, er worden wat klappen uitgedeeld (niet letterlijk) en 1 van hun overleefd en klááár!
Net als de actiescènes met de haar kinderen...het is té snel afgelopen. Het gaat allemaal nét wat te makkelijk.
Ook hier is geprobeerd om een gevoel achter te laten, soort van beklemming. Jammer want dat mislukte grandioos bij mij. Het is leuk te lezen hoe Gwen is omgeturnd tot een 2e Lara Croft met haar gezwaai met pistolen en gevechtspositie maar ik had liever gehad dat er wat meer aandacht aan Melvin en haar werd besteed. Dáár draait het gehele boek / verhaal om!

Maar goed... Wel vond ik leuk te lezen dat niet alleen Gwen haar verhaal kon vertellen, maar ook Sam en de kinderen kregen ieder de kans om op dat moment te vertellen wat er speelde en hoe hun dat ervoer zij dat hadden ervaren.

Wel zat er een stukje in het boek wat ik meerdere malen heb herlezen en het proberen voor mij te zien (wat overigens niet lukte). Het gaat om het volgende: Sam staat bij een hekwerk en ziet dat het is doorgeknipt, “en met een paar paperclips weer is vastgemaakt.” Ik vind het heel knap dat hekwerk wat om gebouwen zit ter beveiliging, vastgemaakt kan worden met paperclips. Ik krijg ze al met moeite om een stapel papier, laat staan een stuk metaal.

Al met al vond ik dit boek absoluut geen waardige opvolger van het eerste deel. Deel 3 staat ook op de lijst om uitgebracht te worden, maar of ik daar nu warm voor loop....Misschien als er dan geen boek is wat mijn aandacht eist dat ik het dan probeer....

Spanning: 2
Psychologische ontwikkeling personages: 3
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 2
Plot: 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten