dinsdag 26 november 2019

Boekpresentatie Het leven dat ik kende van Esther Boek

Soms kom je op plekjes in Nederland waar je nog nooit was, en waar je niet perse nog een keer heen wilt gaan, en zo ook op zaterdag 23 november. Na een zeer gezellig ritje in een volle auto kwamen we aan op een zorgboederij in Vorstenbosch. Als je later opzoekt wat er in Vorstenbosch allemaal te doen is, zie je dat er ook een Alpacaboerderij zit. Ik weet al waar ik mijn boekpresentatie zal zijn in 2021. Maar voor nu gingen we langs de shetland ponies naar boven.

Er waren die middag hele oude bekenden (bijna onherkenbaar qua nieuw uiterlijk), onbekenden die ik moest kennen volgens de mensen om mij heen( had ik al eerder moeten zien bij een vorige presentatie) en wat vooral dan leuk is zijn de leuke bekenden weer terug te zien. Altijd als medeblogger Renneke binnenloopt gaat er een soort van zonnetje schijnen door de vrolijke lach die op het hoofd staat geplakt.
Renneke en Nina Verheij

Esther loopt vrolijk rond en maakt met iedereen een praatje tot het tijd wordt voor de meneer van de brandweer. Na de boekpresentatie van Fatale keuzes van Nina Verheij waar politieagent Paul nog steeds bij de bezoekers van toen op het netvlies gebrand staat, verheugen de vrouwen zich weer op een man in uniform. Na  agent Paul kan het alleen nog maar tegenvallen, maar toch..
De brandweer geeft een presentatie over brand in huis. In het boek Het leven wat we kende vindt een brand in het huis van de hoofdpersonages plaats. Ik had mij verheugd op brandje blussen in vuilnisbakken, maar dat ging helaas niet door.
Wel werd ik met de neus op de feiten gedrukt dat mijn huis niet zo goed beveiligd is. De volgende dag ben ik rookmelders en koolmonoxidemelders gaan halen. Nooit geweten dat je die laatste op mondhoogte moet hangen ipv hoog op het plafond.
Het was echt een hele interessante presentatie, wat ik vantevoren niet verwacht had.

Daarna wordt het tijd dat Het leven dat ik kende werd uitgereikt. Niet aan de hoofdpersonen die ook aanwezig waren, maar van de uitgever Sandra aan de auteur. Daar omheen werden echt leuke vragen gesteld zoals wie de hoofdrollen in een verfilming zouden moeten spelen. Finn haar jongste zoon zou graag zijn oudere broer willen spelen. Maar daar mag hij over blijven dromen als het zover is.
Esther denkt qua vrouwen aan Noortje Herlaar ( ieks) of Angela Dchijf ( mmm). Bij de man denkt ze aan Frank Lammers. In de zaal wordt geroepen dat Diederik van Vleuten ( de directeur van de school in Luizenmoeder)
Esther moest ook kiezen uit bungeejumpen of skydiven, welk soort bier enz. Leuk gedaan!

En dan is het tijd voor signeren en drankjes. Om.5 uur is het weer tijd voor de rit terug naar Breda.en hopelijk in het nieuwe jaar weer snel dezelfde club mensen ontmoeten met wie ik zulke leuke gesprekken had deze middag. Het was leuk om ook wat andere auteurs van Hamley Books daar te treffen.
Nina, Luna en Esther (Hamleybabes)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten