woensdag 7 augustus 2019

Leesclub augustus

Het leek bijna een rustige zomervakantie te worden tot we vanaf september met een rits leesclubs gaan beginnen. Maar he, saai maken we het nooit, dus we hebben vast een leesclub met een ware actiethriller dit keer: Het verraad van Lady Charlamane, deel 1 met Mack Dime, van Hans Breuker. 


Waar gaat het over?
Mack Dime is een kruising tussen James Bond en 50 cent. De eerste Nederlandse actieboeken serie.
In het eerste deel wordt Mack in de val gelokt door zijn oud protegé waardoor zijn reputatie wordt beschadigd, niet iets wat hij goed kan gebruiken in zijn functie als eigenaar van het grootste beveiligingsbedrijf van Europa.
Hij wordt vals beschuldigd en ontsnapt aan de politie. Op de vlucht probeert hij zijn onschuld te bewijzen terwijl hij achterna wordt gezeten door de politie en een hele batterij huurlingen. Zijn kantoor wordt bezet en de media berichten dagelijks over Nederlands meest gehate BN-er. Nog niet eerder zat Mack zo diep in de shit. Hij kan alleen maar terug naar zijn oude buurt, de Amsterdamse Bijlmer. Daar vraagt hij zijn oude gangstervrienden om hulp en gaat hij in de aanval.


Deze leesclub staat open voor lezers die niet vies zijn van een lekker (waarschijnlijk en hopelijk) actieboek. Man of vrouw maakt natuurlijk helemaal niets uit. Wat wel uitmaakt is dat je even onze spelregels doorneemt die hieronder vermeld staan.

Nog even de regels van de leesclub:
* Je kan het boek in twee of drie weken uit lezen.
* Als je ingeloot bent, beantwoordt je de eerste twee vragen al voor ontvangst van het boek.
* Bij ontvangst van het boek zet je op jouw eigen tijdlijn dat je start met het boek (titel) in de leesclub van #Thrillerlezers
* Zodra je het boek ontvangt begin je z.s.m. met lezen, maar in ieder geval binnen drie dagen.
* Je doet actief mee in de lezersgroep en beantwoordt de vragen in de blokken uitgebreid.
* Je reageert op de andere lezers in je groep, vanaf de start en meldt regelmatig hoe het lezen bevalt.
* Je plaatst de review voor de genoemde deadline. Deze datum wordt toegevoegd nadat iedereen het boek / e-book heeft ontvangen.

Lijkt het boek jou leuk en kan je voldoen aan de spelregels, meld je dan aan op Thrillerlezersblog@gmail.com ovv Mack Dime

Geen opmerkingen:

Een reactie posten