zondag 25 augustus 2019

De Ziener van Belinda Bauer


De wereld van Anna en James Buck raakt totaal ontwricht als hun zoontje Daniel verdwijnt. In een moment van onoplettendheid laat James de voordeur openstaan en het kind verdwijnt. Alleen zijn voetstapjes zijn nog zichtbaar… Het drijft het echtpaar uit elkaar en met name Anna tot waanzin. Ze stopt met werken en brengt haar dagen door met het zichtbaar houden van de voetstapjes op de stoep.
Toch kan ze zoeken naar Daniel niet opgeven. Ze zoekt hulp bij een predikant in een kerk, een zogenaamde ziener. Dan blijkt Anna zelf paranormale gaven te bezitten. Brengen die haar dichter bij Daniel? Ondertussen speelt er nog een andere vermissingszaak mee. Twee ernstige zaken die het rechercheur John Marvel niet gemakkelijk maken.

De Ziener is een origineel boek. Verwacht geen heel super spannende thriller. Verheug je wel op originele personages en een niet alledaags verhaal. Ik vind het niet het beste boek van Belinda Bauer. Het verhaal blijft wat lang kabbelen en de persoonlijke problemen van de verschillende personen worden wel heel breed uitgemeten. Toch bleef het me wel boeien en naar het einde toe schrijft ze toch wel een aardige climax. Ik kan me echter ook goed voorstellen dat de lezer het wat vergezocht vindt allemaal. Het past wel in de sfeer en setting van De Ziener. Vooral de laatste alinea bleef nog wel even bij me hangen. Mooi gevonden!

Meer dan 3 kraaien geef ik het boek echter niet. Het verhaal blijft toch wat oppervlakkig, kabbelt wat te veel en de echte spanning ontbreekt. Hoewel ze uitvoerig ingaat op de levens van de personages kon ik me er niet echt mee verbinden. Belinda Bauer kan echt beter!
De originaliteit en soepele schrijfstijl maken het toch zeker tot een lezenswaardig boek.
Ik kijk uit naar een volgend boek van Belinda Bauer dat hopelijk weer nagelbijtend spannend is…

3 kraaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten