maandag 19 augustus 2019

De Huizenruil van Rebecca Fleet


Officiële korte inhoud:

‘Een fantastische thriller vol spanning en verrassingen. Ik heb genoten.’ - Lee Child
Als Caroline en Francis een aanbod krijgen om voor een week van huis te ruilen – van hun stadsappartement naar een groot herenhuis in een groene, chique Londense buitenwijk – hoeven ze geen twee keer na te denken. Ze willen maar wat graag even ontsnappen aan hun huis, hun drukke jonge zoontje, en de spanningen die hun huwelijk naar het randje van de afgrond hebben gebracht.
Maar terwijl ze hun relatie proberen te redden toont de -buurvrouw wel erg veel interesse in hun activiteiten. Ook -ontdekt Caroline steeds meer aanwijzingen in het huis: aanwijzingen dat iemand haar goed kent. De -bloemen in de badkamer, haar lievelingsmuziek. Het lijkt erop dat degene met wie ze hebben geruild veel van haar weet, en misschien zelfs de geheimen kent die ze zo wanhopig probeert te vergeten.

Mijn mening
Ik vrees dat Lee Child en ik het niet echt eens zijn want De Huizenruil kon me absoluut niet bekoren. Het was zelfs zo erg dat ik het las op e-reader op vakantie en daarna prompt vergat dat ik het had gelezen. Toen ik na dat verlof in mijn hoofd over het lijstje boeken ging die ik gelezen had, vergat ik aanvankelijk De Huizenruil.

Dat gezegd zijnde wil dit niet zeggen dat dit boek rotslecht was, maar het deed me gewoonweg niets. De schrijfstijl was prettig en de auteur doet je doorlezen omdat je ergens toch nieuwsgierig bent hoe het allemaal gaat aflopen, maar het hele verhaal mankeerde iets. Het voelde allemaal erg klinisch en afstandelijk aan, waardoor ik nooit echt meegezogen werd, maar meer vanop afstand toekeek en het allemaal bekeek, alsof je een documentaire aan het bekijken bent.

Caroline heeft me nooit echt overtuigd als karakter – het duurde ook erg lang voor ik wat sympathie voor haar kreeg. Net dat is wat ik persoonlijk zoek in boeken: persoonlijkheid en een echte mens van vlees en bloed. Ook Francis kwam nooit echt overtuigend over als personage. Hun hele wankele relatie zorgde ervoor dat het me weinig kon schelen wat er met hen gebeurde. Het hele stalkergebeuren was vergezocht.

Helaas was dit niet mijn boek. Was het dan allemaal kommer en kwel? Nee. De auteur heeft een prettige schrijfstijl en het verhaal had een goeie basis, maar de uitwerking ervan was niet mijn ding. Toch wil ik zeker een volgende Rebecca Fleet lezen om te zien of dat meer mijn ding zal zijn.

2,5 sterren
Sandra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten