donderdag 9 mei 2019

Lara Reims op de thee

Lara Reims bracht onlangs haar boek Upgrade uit. Zij is zelf gefascineerd in de ontwikkelingen van de techniek, welk ons leven ingrijpend zullen veranderen. Haar debuut Upgrade gaat over deze veranderingen. Het boek zal binnenkort een Boekvonnis krijgen bij ons, want het zit in de leesclub.

Deze week is Lara bij ons Op de thee en kreeg 5 Pickwickvragen voorgeschoteld.

*Wat was de laatste keer dat je de slappe lach had?
Dit weekend, om mijn dochter. Die beschikt over een groot komisch talent.

*Wat zou je doen als je één dag 1.000 euro mocht opmaken?
Een vlucht boeken heen en terug naar zover weg mogelijk voor dat geld om ongestoord te kunnen lezen en schrijven onder het genot van vliegtuigeten uit van die gezellige bakjes.

*Welk liedje herinnert je aan jouw kindertijd?
Alles van Kinderen voor Kinderen album 2 tot en met 10 ongeveer. Kan ik ook allemaal woord voor woord meezingen.

*Welke voorwerpen uit je huis zou je meenemen bij een brand?
Moïse, de knuffelaap van mijn dochter, en zoveel mogelijk foto’s en boeken.

Wat is je favoriete snoep?
Ik ben niet zo van het snoep, maar wel van de bitterballen. Die kom ik hier in Frankrijk niet zo vaak tegen, dus als ik er in Nederland eentje tegen het lijf loop, moet hij maken dat hij wegkomt, anders eet ik hem op.Boek Upgrade
Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat?
Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom.
Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.
Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis.
Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten