donderdag 9 mei 2019

Nieuw boek Hartman

Waar ligt de grens tussen waan en werkelijkheid?

Faye van Laar woont al sinds haar vroege jeugd in psychiatrische inrichting Groot Loenen op de Veluwe. Haar vader is er directeur, maar ze is ook patiƫnt, en samen met een vijftal medepatiƫnten vormt ze een ongebruikelijke familie.
Nieuw in de familie is Emilie, die aan achtervolgingswaanzin lijdt sinds haar vriend Steven werd vermoord. De daders hebben het nu op haar gemunt, beweert ze. Faye wil haar geloven, ze weet hoe het is met onzekerheden te leven, en probeert te helpen door zelf op onderzoek uit te gaan.
Ze ontmoet rechercheur Simon te Bresser die de zaak evenmin kan laten rusten, ondanks de conclusie dat Steven zelfmoord pleegde onder invloed van antidepressiva. Als Emilie ineens spoorloos verdwijnt, bundelen Faye en Simon hun krachten en ontstaat er een onwaarschijnlijk speurdersduo.

Op 30 mei verschijnt Een duister pad.

De inspiratie voor mijn verhalen komt altijd uit het nieuws. Ik bewaar artikelen die me intrigeren, die zich in mijn hoofd nestelen en me niet meer loslaten. Bij Een duister pad was eerst het personage er. Faye. Een dertiger met een borderline stoornis, wonend in een psychiatrische inrichting op de Veluwe.

Met de setting van de inrichting ontstond het idee voor het belangrijkste thema in het verhaal: de risico’s van het gebruik van antidepressiva. Een onderwerp dat regelmatig opduikt in de media, van zelfmoord en moord tot een aanklacht tegen het farmaceutisch bedrijf dat Seroxat op de markt brengt. Daarmee had ik ook een mooi uitgangspunt voor mijn verhaal: wat zou er kunnen gebeuren als iemand in de instelling om die reden met de dood wordt bedreigd?'

– Corine Hartman over het schrijven van Een duister pad
copyright Stan Bouman


Met vijf Gouden Strop-nominaties en twee Hebban Awards in haar bezit, geldt Corine Hartman (1964) als een van de meest gelauwerde en gewaardeerde thrillerschrijvers van ons land. Een duister pad is het begin van een nieuwe thrillerserie, met borderliner Faye van Laar in de hoofdrol. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten