zaterdag 18 mei 2019

De secretaresse van Renee Knight


Titel: De secretaresse
Auteur: Renee Knight
Uitgeverij: Ambo / Anthos
Jaar uitgifte: april 2019
Recensie door: Jacqueline

Cover
De cover vind ik erg druk maar spreekt desondanks wel aan. Dit komt door de afbeelding en de kleuren die zijn gebruikt. Als managementassistent ben ik zeker nieuwsgierig naar deze literaire thriller met de titel ‘De secretaresse’ om te ontdekken of ze inderdaad weleens de gevaarlijkste vrouw van kantoor zou kunnen zijn......

Achterflap
Wie heeft de meeste macht op kantoor? Degene die het hardst praat, er het beste uitziet, het rijkst is, degene die het meeste respect afdwingt?
Of is het iemand als Christine Butcher: een bescheiden vrouw die in stilte getuige is van alles wat besproken wordt, elk geheim en elk gerucht? Iemand die onopvallend informatie inwint bij degenen voor wie ze werkt, degenen die enkel zichzelf zien?
Er is een slechts een dunne lijn tussen loyaliteit en verraad, en als iemand als Christine Butcher tot het uiterste gedreven wordt, kan zij zomaar de gevaarlijkste vrouw op kantoor blijken...

Mijn mening
Wat vond ik van ‘De secretaresse’? Allereerst het is een spannend, boeiend en goed verhaal maar toch ook een verhaal die bij mij verbazing en irritaties opwekten! ‘De secretaresse’ heeft me ook met het einde verrast want die heb ik totaal niet aanzien komen. Het is natuurlijk maar een verhaal maar zoals de secretaresse hier wordt neergezet, pfft daar had ik behoorlijk wat moeite mee. Ik heb het waarschijnlijk allemaal wel te persoonlijk gemaakt. Er worden namelijk in het verhaal zaken aan Christine Butcher (de secretaresse) gevraagd om uit te voeren (en wat ze dan ook doet) waarvan ik op voorhand al denk dat doe je toch niet! Je kunt toch zelf ook nadenken! Zaken die Christine ook ongevraagd voor manager doet waarvan ze weet dat deze eigenlijk niet kunnen of zaken vergeet terug te koppelen, dit kan in mijn ogen echt niet. Loyaliteit, integriteit en eerlijkheid staan bij mij hoog in het vaandel dussss.
Christine heeft haar manager op een te hoog voetstuk gezet en doet alles voor haar ten koste van man en kind. Ondanks dat zit het goed verhaal in elkaar. Voor mij was dit boek een lastige omdat ik het teveel persoonlijk maakte zodat het bij mij irritaties opriep. Zodra ik me daar bewust van werd heb ik dat los kunnen laten en genoten van het laatste deel van het verhaal waaruit blijkt hoe geraffineerd sommige personages kunnen zijn!

Dit boek krijgt van mij:
3,5 sterren / kraaien


Geen opmerkingen:

Een reactie posten