zondag 17 februari 2019

Wat jij niet ziet van Sarah Pinborough




Titel: Wat jij niet ziet
Auteur: Sarah Pinborough
Uitgeverij: The House Of Books
Publicatiedatum: juni 2017
Recensie door Baukje
Waardering: 4,5 kraai

Achterflap

Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat...

De cover

Een zwarte cover waarop door een spleet een gesloten vrouwenoog zichtbaar is. De titel in oranje met daardoorheen een blauwe lijn die als kringelende rook oogt. De naam van de auteur staat in heel kleine letters en in hetzelfde blauw onderaan. Een aanbeveling van Harlan Coben in wit bovenaan: Dit boek wordt jouw nieuwe obsessie.

Mijn mening

Wel intrigerend door dat oog waar licht op lijkt te vallen. Ook het kleurgebruik is anders dan anders. Hoewel ik het geen uitgesproken mooie cover vind, zou ik het zeker oppakken in de winkel.

Het verhaal

Louise, een alleenstaande moeder en secretaresse bij een praktijk voor psychiatrie, ontmoet op een zeldzaam avondje uit David. De twee flirten en zoenen met elkaar en de schrik is dan ook groot wanneer later blijkt dat deze man haar nieuwe, en getrouwde, baas blijkt te zijn.

Als ze dan ook nog eens tijdens het winkelen Adele, de vrouw van David, tegen het volmaakte lijf loopt en de twee vrouwen vriendinnen worden, komt Louise in een ongezonde spagaat terecht.

Mijn mening

Het is moeilijk om het verhaal te vertellen zonder spoilers weg te geven. Spoilers zouden zonde zijn; dit boek is het namelijk meer dan waard om gelezen te worden.

Pinborough schrijft in een mooie en bloemrijke stijl haar thriller waarin psychologische manipulatie en bovennatuurlijke gaven de boventoon voeren.

Hoewel het voor mij het middenstuk te veel meandert en daardoor te traag leest, maakt het plot alles goed. De spanning is niet nagelbijtend maar heeft een diepere onderliggende laag waar ik erg van hou. Daarnaast zorgt de tweede verhaallijn, die zich in het verleden afspeelt, dat het heden duidelijk wordt.

En nogmaals, dat plot! Voor mij een boek dat echt op je wil-ik-lezenlijstje moet.

Schrijfstijl 5

Leesplezier 4

Spanning 4

Plot 5

Originaliteit 5

4,5 kraaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten