vrijdag 14 september 2018

Over en uit van Marion Coolwijk


Achterflap
Emiel heeft een succesvolle carrière als app-ontwikkelaar. Hij is getrouwd met Roos en ze hebben een dochtertje, Tirza. Ogenschijnlijk leiden ze een gelukkig gezinsleven. Maar de spanningen nemen langzamerhand toe. Emiel staat onder grote druk als hij niet al zijn klanten tevreden kan houden. Roos is jaloers op zijn haar idee wel erg amicale relatie met de bloedmooie au pair. En hun rijkdom blijkt ook een heel gevaarlijke kant te hebben als Tirza wordt ontvoerd.

De cover
Een duiker die richting een scheepwrak zwemt.
De naam van de auteur in grote rode letters bovenaan met daaronder de titel in wit.
Mijn mening
Een beetje een niks-cover. Niet mooi. Niet lelijk. Veilig, is het eerste dat bij me opkomt. Eerder een cover voor een roman dan voor een thriller.

Het verhaal
Emiel en Roos hebben het druk met hun beider carrières. Roos staat fulltime voor de klas en Emiel bestiert zijn eigen bedrijf dat wat vaags doet met online beveiliging. Samen hebben ze een dochtertje, Tirza. Omdat beide ouders liever geen concessies doen met betrekking tot hun werk, is er een au pair in huis, Adinda.
Adinda en Emiel lijken het samen erg goed te kunnen vinden waardoor Roos twijfelt aan haar huwelijk met Emiel.

Emiel en Roos hebben vrij recent hun vriend, Gijs, verloren bij een duikongeluk. De drie-eenheid, die zij tot die tijd samen hadden, werd door dit ongeval ruw verbroken.

Als Tirza wordt ontvoerd, en daarna de ontvoerder contact opneemt met Roos, lijkt zowel het heden als het verleden anders in elkaar te zitten als Roos altijd dacht.

Mijn mening
Voor mij was dit de kennismaking met Coolwijk. Voor de liefhebbers van de wat simpelere vrouwenthrillers zal het boek een prettige aanvulling zijn. Verwacht je iets meer uitdaging en diepgang in een boek dan zou ik deze vooral laten liggen.
Het hele boek is eenvoudig geschreven en leest vlot. Spannend wordt het echter nergens en ook de rol van de vreemde man in Portugal is eigenlijk al vanaf de eerste zin helder.
Het plot biedt dan weer wel enige verrassing en is redelijk origineel.
De personages, en vooral die niet de hoofdrol spelen, komen ongeloofwaardig over.
Al met al, een prima verhaal om op vakantie te lezen. Maar ook een boek waarvan ik, een paar dagen nadat ik het uit had en deze recensie ging schrijven, echt terug moest bladeren omdat ik niet meer wist waar het verhaal over ging. Zelfs bij het lezen van de flaptekst moest ik even in mijn geheugen graven.
Een mustread? Nee. Daarvoor had het een indruk achter moeten laten.
Maar wil je ontspannen in je tuinstoel een paar uurtjes aangenaam vermaak hebben dan is het ook geen miskoop.

Schrijfstijl    3
Leesplezier   2
Spanning   1
Plot   2
Originaliteit   3

2 kraaien
Baukje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten