donderdag 19 juli 2018

Favoriete boeken van... Tamara Gruben



Wat leuk dat je de moeite neemt om mijn “verhaal” te lezen.
Ik ben dus gevraagd door Ink om jullie iets te vertellen over mijn “leeshistorie”.
Mijn naam is Tamara, 35 jaar jong en moeder van een zoontje van 1,5 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend en een dierentuin aan huisdieren.


Zolang ik mij kan herinneren ben ik een grote lezer. De interesse in het lezen werd gewekt toen ik in groep 5 zat. Elke week kreeg groep 6 het “voorleesuurtje” en lazen hele spannende boeken en ik zat stiekem mee te luisteren om mezelf helemaal te verliezen in het verhaal. Helaas heb ik nooit geweten hoe het verhaal afliep, want wij gingen toen verhuizen. Er staat zelfs nog in mijn rapport: “Tijdens het voorleesuurtje is Tamara een uur compleet van de wereld.”

Helaas zijn mijn ouders en broertje geen leesfanaten ( Donald Duck niet meegerekend) en kon zo ook mijn opbloeiende liefde voor boeken niet delen, maar ook niet voeden. ( Wij woonde in een heel klein minidorpje dus nergens boeken te krijgen.) Tot wij er achter kwamen dat er jaarlijks een rommelmarkt werd gehouden. Ik heb nog nooit van mijn leven zo hard gespaard en met 20 gulden op zak had ik een arsenaal aan boeken gekocht. En tussen mijn kinderboeken zat een Stephen King. Een oud vodje , vergeeld met loshangende bladzijde. Dus als een ware schat had ik dat boekje verstopt en stiekem elke avond een stukje lezen. Zo is mijn liefde voor Stephen King op 10 jarige leeftijd ontstaan. Inmiddels heb ik, op 4 boeken na, al zijn boeken staan en Carrie ( dat vodje) is inmiddels vervangen voor een netter exemplaar.


Als kind was ik vooral verzot op het boek van Greet Beukenkamp met Ontvoerd. Dit boek heb ik wel zo vaak gelezen! Dit was ook het eerste nieuwe boek wat ik kocht. Ik mocht op een gegeven moment niet eens meer van de bibliobus dat boek lenen, want anderen kregen niet eens de kans hem te lezen haha. Daar leende ik ook veel Stephen King, terwijl mijn klasgenootjes aan de Suske en Wiske zaten. Het heeft nog wel wat voeten in aarde gehad om op die leeftijd een King boek te mogen lenen. Mijn moeder moest er zelfs aan te pas komen om toestemming te geven. Dus terwijl mijn klasgenootjes  ( In mijn ogen) in kinderboeken zaten te lezen, zat ik te griezelen bij Stephen King. Maar ook de reeks van R.L Stine, Paul van Loon ( de griezelbus)  en andere griezelboeken auteurs las ik wel, maar die konden de spanning van King nooit evenaren.
En waarom King nou mijn favoriet is.... Ik vind zijn hersenspinsels geweldig. Die man heeft zo'n onuitputtelijke fantasie. Hij beschrijft het zo, dat je het echt goed voor je ziet. Dat is ook een reden voor mij om geen verfilming te zien van hem. Het klopt dan gewoon niet. Al moet ik zeggen dat de film “The langoliers”  wel goed is neergezet. Ik blijf “ Het meisje dat hield van Tom Gordon” nog 1 van mijn favorieten vinden. Al komt de mr. Mercedes serie er ook aardig in de buurt.

Maar natuurlijk lees ik nu wel meer dan alleen King: Sebastian Fitzek, Harlan Coben, Karin Slaughter, Linwood Barclay en Steve Mosby zijn inmiddels aan het lijstje met favoriete auteurs toegevoegd. Inmiddels ben ik ook recensent bij de grote Thrillerlezers! Groep en daardoor leer ik
veel meer auteurs kennen , die ik voorheen had laten liggen. Zoals het boek van Kevin Valgaeren met Blackwell. Dat boek zou ik nooit niet opgepakt hebben maar oh wat ik ervan genoten!!!

Welk boek mij het meest is bijgebleven, behalve het boek van Greet?  Pff, lastig...Elk boek heeft bij mij wel iets geraakt ( die in mijn kast staan dan). En terwijl ik mijn ogen over de kaften laat gaan, zijn het er toch wel 2 die mij aanspreken. Het boek van Linwood Barclay met “Zonder een woord” en Mattew Reilly met “De tempel”.  Beide boeken hebben mij meteen vanaf de eerste bladzijde tot de laatste in de greep gehad.

Nou, laat ik maar even een eindje eraan maken, anders word dit stuk zelf een boek haha.

Voor wie het ook leuk lijkt om hun “leeshistorie” te delen, stuur Ink (beheer van Thrillerlezers! ) een berichtje en wie weet word jouw verhaal wel verteld.

Groetje, Tamara.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten