woensdag 27 juni 2018

Vermoorde onschuld van Jennefer Mellink


Of Jennefer Mellink heeft sinds het vorige boek een gruwelijke grote stap in haar ontwikkeling gemaakt of ze heeft nu met haar nieuwe uitgeverij een redacteur die haar tot grote hoogtes heeft gestuwd. Haar nieuwste boek Vermoorde onschuld steekt namelijk ver uit in het rijtje boeken wat ze op haar naam heeft staan. Waarmee ik dus niet zeg, dat haar vorige boeken slecht waren. Integendeel namelijk. Moeitoos lijkt ze in dit boek het gevoelsleven van een 18 jarige jongen op te roepen.  En wat een medelijden krijg je tijdens het lezen met deze Stephan door de auteur haar schrijfstijl.

Stephan's moeder is al overleden en hij woont al wat jaren met zijn pa en stiefmoeder Monica en stiefzusje Abby tot zijn vader de dood vindt. Eerst wordt gedacht aan zelfmoord maar na een tip wordt Stephan opgepakt als verdachte van moord op zijn vader.

Hij kan zich echter niks herinneren van de dag van overlijden. Met behulp van Stella krijgt hij wekelijks hypnotherapie van haar in de gevangenis. De therapie begint bij een jaar of acht geleden tot uiteindelijk na weken hypnose, ze bij de bewuste datum gaan komen. Wanhopig is hij op zoek naar de belangrijke antwoorden.

Tijdens die sessies leer je het leven in een complex kil koud gezin kennen waar veel ruzies waren en veel geheimen. Stephan is een eenzame jongen die zijn dagen vulde met gamen, zonder vrienden en op school gepest wordt. 

Er zijn veel overeenkomsten tussen de wereld buiten en binnen de gevangenis. Zo leeft Stephan binnen ook in een beperkte kleine ruimte zijn cel en wordt hij weer gepest.
Jij gaat als lezer mee in zijn frustratie dat het lang duurt voor zijn therapeut hem mee wil nemen naar de bewuste dag. Zal hij schuldig zijn of niet? Jennefer houdt dit heel goed in het midden, want tot bijna de.laatste bladzijde kan het nog beide kanten op. Je wilt sneller gaan lezen om te weten wat er uit de hypnose gaat komen.

In een bijzonder beperkte setting van een gevangenis en weinig personages worden vooral de herinneringen en gedachten van Stephan gedeeld. Maar door de schrijfstijl houdt zij het voor de lezer erg spannend. De psychologische spanning is nadrukkelijk aanwezig en ik hoop dat Jennefer zo doorgaat. Vermoorde onschuld is het soort boek wat ik graag van haar lees. 


4,5 kraai

InkGeen opmerkingen:

Een reactie posten