dinsdag 26 juni 2018

Op de thee... met Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen (1990) is een thrillerauteur én boekenwurm. Op 5 juni  verscheen haar debuutthriller, De witte kamer, bij Uitgeverij Boekerij. Daarnaast werkt ze als copywriter voor een multinational, recenseert ze thrillers voor Hebban en blogt ze over boeken voor Readalicious.
Voor Thrillerlezers dronk ze een kop thee...

Hoe belangrijk is Social Media voor je?
Eerlijk gezegd heb ik daar een haat-liefdeverhouding mee. Ik vind social media fijn omdat ik het tof vind te volgen wat oude studiegenoten bijvoorbeeld doen – sommigen zijn echt met mooie projecten bezig. En het is een goede manier om te weten wat er speelt en makkelijk contacten te leggen. De keerzijde is dat ik het lastig vind social media goed bij te houden. Ik plaats niet veel, ook omdat ik me ‘schuldig’ voel als ik alleen aan het zenden ben. Reageren op anderen is wel zo leuk, maar dat kost stiekem toch best wat tijd.

Aan welk huishoudelijk klusje heb jij een grote hekel?
Afwassen! Gelukkig heb ik sinds vorig jaar een vaatwasser. Ik hou sowieso niet van het huishouden doen. Dan denk ik altijd: ik zou nu kunnen lezen of schrijven.

In welk boek zou jij de hoofdpersoon willen zijn?
Dit is echt een heel cliché antwoord waarschijnlijk, maar de Harry Potter-boeken. Ik bedoel, wie wil er nou niet lessen volgen over het transformeren van een ketel naar een kat, vliegen op een bezemsteel en boemannen verslaan met je toverstok? En natuurlijk zou ik ook in de magische wereld een thrillerauteur zijn. Over een Schouwer die jacht maakt op een duistere tovermoordenaar… Wat een opties je dan ineens hebt!


Met wie zou jij voor één dag willen ruilen?
Met Donald Trump, om zijn ontslag te regelen en een strengere wapenwet in gang te zetten. Dat zou een mooie dag zijn. Jammer dat zoiets niet te realiseren is in één dag.

Waar heb je het laatst een foto van gemaakt?
Even spieken. Ah, dat is van een berichtje dat een collega schreef in mijn notitieboekje. Ik heb zo’n ‘whiteboard’-boekje en je kunt alles wat je schrijft weer met een doekje wegvegen. Ik maakte een foto van wat ze schreef, want ik vond het een leuk berichtje. Ze wilde overigens graag een pagina wissen, vandaar dat ze ook zelf iets moest schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten