woensdag 23 mei 2018

De boekenkast van Anette Overvoorde


Even kennismaken:
Annette Overvoorde, Boekenblogster bij Birdy’s Boeken.

*Hoe divers is jouw boekenkast?
Mijn boekenkast en soort boeken is vrij breed. Daarnaast zijn de boekenkasten van Billy ook erg breed, dus dat is erg handig voor dubbele  stapels. Ik lees meestal thrillers en romans. Maar een dichtenbundel of literatuur komt soms ook voorbij. Mijn boekenkast is echt divers, zo kom je een aantal chicklits tegen, paar boekjes over fotografie, biografie van een aantal. Trots ben ik op een bijzondere uitgave van Stoner. En gesigneerde boeken vind ik ook bijzonder leuk.
*Staan ze op alfabetische volgorde, kleur of andere wijze gesorteerd?
Ze staan op genre en dan op auteur. Niet zozeer op alfabet. De thrillers staan op uitgeverij. Dat is makkelijk. Ik heb een “mooi-tjes-kast” voor recensieboeken, gesigneerde exemplaren.  Een kast voor Santa Montefiore, en andere romans, hondenboeken onder andere van Cesar Milan. Dan daarnaast bijbels  Ook een soort tik. En een hele plank met Anne Frank. Ik ben van sommige items een verzamelaar geworden. Dan moet er een kast bij eigenlijk. En in mijn slaapkamer staat een oud buikkastje, met deurtje en slot, met mijn juweeltjes. Daar staan series van: Harlan Coben, Arlandur Indridason, Tatiana de Rosnay, Stoner en een stapel van Emily Barr, Karin Fossum, ed. Het deurtje kan net dicht
In de keuken staan wat kookboeken, oa. van Jamie en Nigella, muffins en cakes, van alles.  Soms staat er een stapeltje in de kamer, op een klein tafeltje, dat vind ik gezellig. Beetje boekengek dat ook wel.*Wat zijn de 3 mooiste boeken die je hebt?

Ojee, daar ga ik dadelijk iemand voorbijlopen. Nou op 1.  Thomese, met De onderwaterzwemmer. Literatuur. Maar ook Zafon, Schaduw van de wond staat op 1.
op 2 staat Esther van der Ham, met haar roman Contact. Erg indrukwekkend en vol emotie. Heel bijzonder als een boek je kan raken. En op 3 staat Falco en de gestolen Stympha’s, van Nienke Pool. Een fantasyboek voor kids, zo bijzonder.
Maar nu doe ik veel boeken teniet en dat is natuurlijk wel jammer, want Linda Jansma, Natalie Pagie en die anderen schrijven ook erg mooi.  

*Belandt elk boek in de kast of doe je ook makkelijk weg?
Sinds mijn boekenblog nu bijna 2 jaar bestaat, leer ik ook steeds meer auteurs kennen en dan verzamel ik veelal de andere titels erbij. Deze belanden in mijn kast. De recensieboeken en bijzondere exemplaren gaan niet weg, leen ik niet uit. Helaasje pindakaasje. Een paar keer per jaar doe ik wel aan boekenkastopruiming. Maar die heb ik dan al langer in huis.
 

*Lees je veel?
Naast mijn werk voor 20 uur per week, lees ik best wat weg. Een boek per week, of soms een boek per dag. Maar het moet wel in balans zijn. En mijn lieve huisgenoten zijn er ook nog, man en 2 eigenwijze pubers. En hondje Wessel die graag op het boek gaat zitten, als ik aan het lezen ben.  

*Waar lees je het allerliefste?
Het liefst lees ik in bed. Op zondagochtend is Reading-Sunday. Dan lees ik de ochtend helemaal vol. En de rest doet de hond en brengt koffie op bed. Vreselijk he! Maar oh, zo heerlijk.  Als de zon schijnt vind je mij in de tuin in een heerlijk hoekje met kussens, kopjes thee en een snackje. Dan alleen maar vogeltjes en verder stilte en een boek lezen.

*Aan welke boeken uit je jeugd heb je mooie herinneringen en bezit je die ook?
Vroeger gingen wij vaak naar de bieb en mijn moeder verslond volgens mij die hele bieb. Zij zat op de 2e etage. Ik zat op de 1e etage bij de kids boeken en kon helemaal verdwalen in de boeken van Paul Biegel. Onlangs heb ik een Paul Biegel aangeschaft, De kleine kapitein.  Ook Pinkeltje en anderen. Een aantal Pinkeltjes hebben we nu nog. Ik las Rozemarijntje..haha.  Daarna de Dolleganger saga. Zo zielig, die kinderen op zolder.  Daarna ging ik een tijdje over naar de strips...meestal de coole stripboeken voor jongens.  

*Kom je uit een gezin waar veel gelezen werd?
Ja, we lazen veel. In de bieb, na schooltijd waren we hier veel te vinden. Maar we deden daarnaast ook veel leuke dingen. Maar van wat ik mij herinner, zaten we vrijdagmiddag of zaterdagochtend veel in de bieb.   

*Leen je wel eens boeken uit?
Vrij weinig, heel soms. Eigenlijk niet, haha. Zo kom ik ook niet meer in de bieb.. ik heb nu een minibieb in huis. Zo gaat dat. Maar ik leen graag mijn kennis uit en vertel graag over de boeken die ik heb gelezen om een ieder enthousiast te maken. Wat vaak lukt en dat geeft echt een goed gevoel!
Boeken lezen geeft überhaupt een goed gevoel en ook de mensen die je daardoor kan en mag ontmoeten. Het is een feestje!  

3 opmerkingen:

 1. Uw specialist als het gaat om Schuifdeurkasten, Schuifdeurkasten, Dressings, Wandmeubel, Laminaat, Interieur en Inloopkasten. Meer info bezoek ons

  Kasten Aalst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kasten op maat

  Wij zijn een van de beste gespecialiseerde bedrijven in Kasten. Get ✓ Kasten op maat ✓ Draaideurkasten  ✓  Boekenkast ✓  Kasten Aalst ✓  Kasten Aarschot en nog veel meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Draaideurkasten Wij zijn een van de beste gespecialiseerde bedrijven in Kasten. Get ✓ Kasten op maat ✓ Draaideurkasten  ✓  Boekenkast ✓  Kasten Aalst ✓  Kasten Aarschot en nog veel meer.

  BeantwoordenVerwijderen