dinsdag 13 maart 2018

Nieuwe boek Saskia Noort

Eind april gaat het nieuwe boek van Saskia Noort verschijnen

Stromboli is de opvolger van Huidpijn. Deze laatste werd toen het meest gevoelige boek van Noort genoemd. Er zijn nog geen bijzonderheden over het nieuwe boek, behalve de samenvatting en de bijzondere omslag. Ik heb zelden zo'n afgrijselijke omslag gezien, maar dat zegt niets over de inhoud.
Beloofde de auteur vorig jaar na de uitreiking van de Gouden Strop zelf snel met een thrillerprijs te komen, helaas was ze te druk met het nieuwe boek, want over de prijs is nooit meer iets gehoord. Maar wat in het vat zit...

Na de zoveelste fysieke 'uitschieter' van haar man, besluit de succesvolle schrijfster Sara definitief door te zetten en haar gezin te verlaten. Dit wordt haar niet in dank afgenomen en in plaats van begrip, oogst ze misprijzen en raakt ze geïsoleerd. Ze besluit letterlijk afstand te nemen en boekt een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe probeert ze in een bont gezelschap misfits weer tot zichzelf te komen. Maar wat een frisse start had moeten worden, mondt al snel uit in een afdaling naar de diepste krochten van haar verleden.

1 opmerking:

  1. Of Stromboli een thriller is, valt te betwijfelen. In haar tweets over haar nieuwe boek heeft Noort het over 'roman'.

    BeantwoordenVerwijderen