zaterdag 17 maart 2018

Al is de leugen nog zo snel van Lisa Scottoline


Titel: Al is de leugen nog zo snel
Auteur: Lisa Scottoline
Publicatiedatum: 2018
Uitgeverij: LS AmsterdamAchterflap

Op papier lijkt de nieuwe leraar Chris de ideale man, maar alles aan hem is een leugen… Drie moeders, van wie hun zonen gezamenlijk in het sportteam op school zitten, raken verwikkeld in een sinistere plot als er een nieuwe leraar, Chris Brennan, op school komt die niet is wie hij zegt te zijn. Maar iedereen blijkt geheimen te hebben, hoewel sommige dodelijker zijn dan andere.

Mening
‘Al is de leugen nog zo snel’ neemt ons gedurende een week mee in de leefwereld van Chris. Als tijdelijke leerkracht en trainer 

in een kleine Amerikaanse higschool probeert hij vanuit beide functies met voorafbepaalde jongens een band op te bouwen. Wat is het duistere doel en de verborgen agenda van de op het eerste zicht perfecte leerkracht, trainer en ...  man ?
Het boek is opgebouwd in verschillende stappen, waarbij je in stap één kenns maakt met heel wat personnages, hun leven en hun onderlinge relaties.
Stap twee zet voor mijn gevoel het verhaal op zijn kop, waardoor het terug interessant wordt; tegelijkertijd leren we de hoofdpersonnages beter kennen, en worden bepaalde banden verder uitgediept of verklaard.

Stap drie brengt ons dan tot een redelijk filmische ontknoping.
Al bij al krijgt ‘Al is de leugen nog zo snel’ van mij 3 ½ kraai, maar jammer genoeg wordt het boek – voor mij nooit echt een hoogvlieger, maar dat is natuurlijk naar ieders smaak.

Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten