maandag 26 februari 2018

Deel 3 van boeken in maart

Op 6 maart CJ Cooke met Ik weet alleen mijn naam nog

Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wie ze is.

Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en peuter alleen thuis gelaten. Wanneer hij thuiskomt blijkt haar auto op de oprit te staan, maar haar mobiel, portemonnee en paspoort zijn er nog. Zijzelf is echter verdwenen.

Er wordt een landelijke zoektocht georganiseerd. Met de babycamera's van het gezin blijkt te zijn geknoeid: iemand hield hen in de gaten. Wie heeft Eloïse meegenomen? Of is ze uit vrije wil vertrokken? Maar waarom zou ze de drie mensen die het meest van haar hielden in de steek willen laten?


Koop bij bol.com


Op 13 maart Jantje O. van Koen Scharrenberg

True Crime


Jan O. groeit op in Rotterdam-Zuid. Steevast wordt hij - ondanks van zijn enorme gestalte - al vroeg 'Jantje' genoemd. Via zijn geliefde vechtsport en het nachtleven belandt hij al snel in de criminaliteit. Tijdens zijn detenties komt Jan in contact met criminelen als Cor van Hout, Henk Boom en Sam Klepper en de onder verdachte omstandigheden overleden Barney Sanders. Ook leert hij kopstukken als Cock Steenbergen, Jan Boelaard, Geurt Roos, de Haagse Godfather 'Dikke Piet' S., Kareltje P., Marco Eijk en vele anderen kennen. Er ontstaan vriendschappen die ook 'buiten' doorgaan. 


Tussen zijn detenties door en ook daarna maakt Jan furore met kickboksen. Hij schopt het zelfs tot wereldkampioen bij de veteranen! Een keerpunt in zijn leven komt wanneer hij wordt verdacht van het opdracht geven tot liquidatie van de beruchte bokser John Smit. Maar 'Jantje' houdt zijn kaken op elkaar bij Justitie. Het gevolg: een jarenlange gevangenisstraf. In dit boek geeft hij opheldering over deze cold case. 

Koop bij bol.com

Ook in de wereld van de motorclubs stijgt Jans ster. Omdat hij niet betrokken te raken bij een dreigende bikeroorlog kondigt hij in zijn eentje in een vol, vijandig clubhuis zijn afscheid aan. Jantje kan zich terugtrekken zonder boetes, motor inleveren of een fysieke afstraffing. 

Jantje O. is een levende legende. In dit boek vertelt hij zijn verhaal zoals hij vocht in de ring: hard voor anderen, hard voor zichzelf, met respect voor de mensen die het verdienen.




Op 20 maart Het verloren meisje van Eva Chase

Koop bij bol.com
Zal de geschiedenis zich herhalen? Of kan de vloek verbroken worden?

Als de vijftienjarige Margot Wilde en haar drie zussen in juli 1959 op Applecote Manor aankomen, verwachten ze een stille, ietwat saaie Engelse zomer tegemoet te gaan. Maar hun oom en tante blijken nog steeds bezeten van de verdwijning van hun dochter Audrey, nu vijf jaar geleden. De komst van twee knappe buurjongens drijft de zussen uit elkaar, en Margot voelt zich steeds meer verbonden met de verdwenen Audrey. Als de zomer een dodelijke wending neemt, hebben de zussen slechts één keuze: zich met elkaar verzoenen of voor altijd van elkaar gescheiden worden.

Vijftig jaar later is Jessie op zoek naar een nieuw huis om de schaduw van de overleden eerste vrouw van haar man voorgoed achter zich te laten. Het prachtige Applecote Manor lijkt een antwoord op al haar dromen te zijn. Maar Jessie voelt zich steeds eenzamer, haar zestienjarige stiefdochter lijkt zich steeds meer tegen haar af te zetten, en de geruchten over de geschiedenis van het huis worden steeds onheilspellender…




Op 15 maart Moordboek vanJoost van der Wegen

Met verbazing en verwondering volgde journalist Joost van der Wegen voor het weekblad Panorama tien jaar lang zware misdaad. Voor zijn artikelen bezocht hij de plaatsen delict en observeerde hij de daders in de rechtszaal. Hij sprak ook met de slachtoffers en nabestaanden. Moorden en misdaden hebben heftige gevolgen voor iedereen die erbij betrokken is. De schrijver deed van dichtbij verslag. 

Zijn verhalen gaan over de man die meehielp zijn eigen graf te graven tot de roep van de moordenaar die ervoor koos langer in de gevangenis te blijven zitten. Hoe konden deze misdaden plaatsvinden, wat bezielde de daders, en wat was de impact ervan op het leven van slachtoffers - en de mensen die hun dierbaren verloren? Wat hebben zij te vertellen over de momenten die hen plotseling aan de donkere kant van de samenleving deden belanden?

Voor dit boek selecteerde Joost van der Wegen de meest fascinerende stukken uit zijn oeuvre, gevolgd door een persoonlijke terugblik op de totstandkoming ervan. Ook onderzoekt hij of er nog losse eindjes zijn in de zaken die hij beschreef. Waarom lopen sommige moordenaars nog vrij rond, en hoe gaat het nu met de mensen die zij toen dupeerden?

Journalist Joost van der Wegen (1970) koos tien jaar lang voor de specialiteit true crime. Eerder verscheen o.a. Onder spanning, over de donkere kanten van het politiewerk. Dit boek werd zeer goed ontvangen, en diverse malen herdrukt.

Koop bij bol.com





Op 23 maart De ooggetuige van Nora Roberts
(Let op: paperback heruitgave)
Koop bij bol.com
Elizabeth is de dochter van een obsessief strenge moeder. Wanneer ze zich eindelijk eens durft te laten gaan en te veel drinkt in een nachtclub, valt ze voor de charmes van een vreemdeling met een Russisch accent. De gebeurtenissen die daarop volgen veranderen haar leven voorgoed. Twaalf jaar later woont een vrouw die iedereen kent als Abigail Lowery in de buitenwijk van een klein stadje omringd door natuurgebied. Als freelanceprogrammeur ontwerpt ze ingewikkelde beveiligingssystemen; haar eigen huis is een soort gewapende vesting, met een felle waakhond en een ruim assortiment vuurwapens om indringers op afstand te houden. Ze is erg op zichzelf, zegt weinig, laat niets zien. Abigails gereserveerdheid intrigeert politiecommissaris Brooks Gleason. Hij vermoedt dat ze bescherming nodig heeft - en dat ze iets verbergt wat ooit zal moeten uitkomen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten