zondag 25 februari 2018

Verwachte boeken in maart, deel 2

Op 27 maart Vriend of vijand van Tom Clancy

In een restaurant in zijn woonplaats wordt een Amerikaanse marineofficier die met verlof is neergeschoten. Hoe de dader zijn precieze verblijfplaats wist, is een raadsel. 
Op het vliegveld van Teheran wordt een Canadese zakenman aangehouden en gevangengezet. Na jarenlang zonder problemen Iran te zijn binnengekomen, is hij ontmaskerd als een CIA-agent. Maar waarom nu ineens?
Koop bij bol.comAl snel wordt duidelijk dat de Amerikanen te maken hebben met een datalek van desastreuze omvang. Zeer gevoelige informatie ligt op straat en de Verenigde Staten worden van alle kanten aangevallen. Het is aan John Clark en het team van de Campus om de bron van het lek te achterhalen voordat het te laat is. Maar er is maar één persoon die deze ramp een halt kan toeroepen: president Jack Ryan.

Op 6 maart Nachtploeg van Michael Connelly.

Michael Connelly is onovertroffen in het vlijmscherp neerzetten van geloofwaardige personages


Een spannende standalone met een nieuw personage: een jonge vrouw probeert zich te bewijzen als detective bij de politie van Los Angeles

Koop bij bol.comRenée Ballard, een veelbelovende detective bij de politie van Los Angeles, had de moed een van haar superieuren aan te klagen voor seksuele intimidatie. Nu draait ze voor straf de nachtdiensten in Hollywood, waarbij ze steeds alleen maar het begin van een zaak meemaakt, die ze 's ochtends tot haar frustratie over moet dragen aan haar overdag werkende collega's.
Maar op een nacht wordt ze geconfronteerd met twee zaken die ze niet kan en wil loslaten. Ondanks de waarschuwingen van haar partner werkt ze overdag aan de oplossing, terwijl ze 's nachts gewoon door blijft werken. Als blijkt dat de twee misdaden met elkaar verbonden zijn, wordt het tot haar afschuw wel heel persoonlijk. Ze zal erg sterk in haar schoenen moeten staan om haar geliefde baan te behouden.


Op 20 maart Mijn leven met Charles Manson

Eind 1967 sluit de veertienjarige Dianne Lake zich aan bij de commune van Charles Manson met niet veel meer bij zich dan een briefje met daarop de toestemming van haar hippieouders. Als jongste lid van de 'familie'

krijgt ze het vaak hard te verduren, maar ze ondergaat het willoos. Dianne is wanhopig op zoek naar een vaderfiguur en de macht die de charismatische Charlie over zijn volgers heeft, kent geen grenzen.
Koop bij bol.com
Onder leiding van Manson wordt de groep meegesleurd in een maalstroom van drugs, (seksueel) misbruik, manipulatie en waanzin, die in augustus 1969 eindigt in een reeks gruwelijke moorden, gepleegd door trouwe volgelingen van Manson.



Lake maakt geen deel uit van de groep die de misdaden pleegt, maar wordt wel gearresteerd. Mede dankzij haar getuigenis wordt de sekteleider berecht en eindigt een van de beruchtste criminelen uit de Amerikaanse geschiedenis voorgoed achter slot en grendel. Voor het eerst doet Dianne Lake haar verhaal.


Op 25 maart Y van Sue Grafton

Het vijfentwintigste deel van de wereldberoemde Alfabet-serie, weer met de geliefde Kinsey Millhone in de hoofdrol


De meest duistere en aangrijpendste zaak uit het archief van Kinsey Millhone, Y, begint al in 1979. Vier jongens van een prestigieuze school randen een veertienjarige klasgenoot aan – en filmen deze daad. Niet lang daarna verdwijnt de band, en de vermoedelijke dief, een andere klasgenoot, wordt vermoord aangetroffen. In het daaropvolgende onderzoek legt een van de daders een belastende verklaring af waardoor twee anderen worden veroordeeld. Maar de leider van de groep verdwijnt spoorloos.

Koop bij bol.comTien jaar later wordt Fritz McCabe, een van de daders, vrijgelaten. Zijn ouders houden hem strak in de gaten, bang voor een nieuwe misstap. Als een kopie van de band opduikt, vergezeld van een eis om geld, neemt de familie McCabe contact op met Kinsey. Maar niet alleen Fritz wordt achtervolgd door het verleden – ook Kinsey zelf lijkt in gevaar te zijn.


Op 15 maart Het koningsgraf van Wilbur Smith

In de eeuwenoude graftombe van koningin Lostris liggen tien papyrusrollen. Deze geheimzinnige papieren zijn bijna vierduizend jaar oud en de zevende rol bevat aanwijzingen die leiden naar een verborgen, eeuwenoude schat. 

De archeologen Duraid Al Simmu en zijn vrouw Royan ontdekken de tombe, weten de geheime codes te ontrafelen en vertrekken op een zoektocht, van de Nijl, stroomopwaarts naar Ethopi‘. Een zware strijd begint: niemand zal stoppen tot hij heeft wat hij wil. Duraid wordt het slachtoffer van een brute moord. 

Royan begint aan een adembenemende reis naar de meest exotische plek op aarde, waar het grootste mysterie van het oude Egypte en een huiveringwekkende gevaar wachten.

Koop bij bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten