vrijdag 26 januari 2018

Verwacht in februari, deel 3

Op 8 februari De vliegende Hollander van Frank van Pamelen
Koop bij bol.com
'De Vliegende Hollander' is het nieuwe boek van Frank van Pamelen, auteur van 'De wraak van Vondel'. 'De Vliegende Hollander' begint met Pasen 2016. Professor Olivier Huizinga arriveert in de Zeeuwse havenplaats Terneuzen, voor een werkweekend met een Vlaamse collega. Die blijkt echter dood in zijn hotel te liggen. Bij het lijk wordt een brief aangetroffen met een fragment uit de wereldberoemde legende van De Vliegende Hollander. Samen met rechercheur Kristel Marchand gaat Huizinga op onderzoek uit. Onmiddellijk zitten ze tot over hun oren in een historisch wespennest vol oosterse gevaren. 'De Vliegende Hollander' van Frank van Pamelen is een spannende speurtocht langs vergeelde romanregels, raadselachtige afbeeldingen en religieuze relikwieën. Wat is feit en wat is fictie? Berust de eeuwenoude legende op waarheid? Heeft het mysterieuze spookschip echt bestaan? En zo ja, wat had het dan werkelijk aan boord?









Op 1 februari  Het meesterwerk van Geir Tangen
Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen, realiseert Viljar zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij daarna weer een aankondiging ontvangt. Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen. Koop bij bol.com











Op 8 februari De weduwe van Fiona Barton

We weten allemaal wie hij is, de man die wordt verdacht van een verschrikkelijke misdaad. Het monster. Maar wie is de vrouw die zich aan hem vastklampt op de trappen van de rechtbank? Het leven van Jean Taylor was heerlijk gewoontjes. Mooi huis, prima baan, knappe echtgenoot. Totdat haar man Glen de man werd die van die misdaad werd verdacht. Maar nu is Glen dood en is ze vrij om háár verhaal te vertellen. Jean Taylor gaat ons alles wat ze weet vertellen... Koop bij bol.com











Op 16 februari  Engel op drift van George Wethern
Een ijzingwekkend boek dat je raakt als een klap met een motorketting. Olie en bloed sijpelen van de pagina's. Niet voor weekhartige lezers! 

George Wethern behoorde tot de Hells Angels van de afdeling Oakland, het vermaarde chapter van opper-Angel Ralph 'Sonny' Barger. De twee waren vrienden; bij een van hun eerste ontmoetingen had Wethern zelfs het met bloed besmeurde jasje van Barger gekregen. 
Hij droeg het vieze ding met trots.

Wethern werkte zich op tot vice-president van het Oakland chapter. Hij genoot van het motorrijden, het knokken, de vrouwen, de drinkgelagen en de ongebreidelde consumptie van alle soorten drugs. Hij vergaarde daarnaast een kapitaal in het verhandelen van dope en wapens. George Wethern was, kortom, een outlaw pur sang.

Tot hij op zekere dag door een enorme politiemacht uit zijn huis werd gesleurd - en zijn foute manier van leven begon in te zien. Wethern kreeg wroeging en ging over tot de grootste misdaad die je als Hells Angel kunt begaan: in ruil voor opname in een getuigenbeschermingsprogramma ging hij praten met de politie. 

Alle details over zijn leven als motorduivel kwamen boven tafel. En dat zorgde voor nog meer innerlijke ellende. Verscheurd door woede, angst en schaamte probeerde hij op zeker moment de hand aan zichzelf te slaan.

Engel op drift is het onopgesmukte levensverhaal van spijtoptant George Wethern, binnen de Hells Angels Motorcycle Club de rechterhand van opperhoofd Sonny Barger. Dit boek geldt als een klassieker binnen het genre en is rauw, confronterend en bij vlagen schokkend. Heel schokkend. Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten