zondag 7 januari 2018

Femme Fatale van Anja Feliers

Titel    : Femme fatale

Auteur  : Anja Feliers

Uitgever  : Lannoo

Verschenen  : September 2017

Pagina’s  : 323



Achterflap:

Verlies, liefde en verraad in een onweerstaanbare thriller

June en haar man Robbert leven in luxe, maar ze rouwen om hun verloren dochtertje Imke en zijn compleet vervreemd van elkaar. Dan duikt Lexi terug op in Junes leven. Deze vrouw met wie ze tijdens haar studententijd een passionele romance beleefde, laat oude gevoelens weer oplaaien en doet June helemaal opfleuren. Maar kan ze haar nieuwe minnares wel vertrouwen?
Lexi stelt June voor aan psychologe Kathleen Verlinden, die mee op zoek gaat naar wat er met Imke is gebeurd. Alleen blijken de geheimen die Kathleen zelf koestert, minstens zo groot en dreigen ze allemaal uit te komen.

Over de auteur:
Anja Feliers is de succesvolste vrouwelijke thriller-auteur van Vlaanderen. Femme fatale is het zevende deel in deze reeks met personage Kathleen Verlinden. Met Femme fatale schrijft ze haar sensueelste verhaal tot nu toe.

Mijn mening:
 Ik heb al meerdere delen in deze reeks met personage Kathleen Verlinden gelezen. Toen ik Femme fatale in mijn handen had en de samenvatting las, wilde ik maar één ding en dat is lezen. Want het is mij al duidelijk dat Femme fatale totaal iets anders is als dat we gewend zijn van Anja Feliers. Ik vind het knap van Anja, en ook gedurfd. Niet iedereen houdt ervan om een thriller te lezen met daarin veel erotiek. Maar Anja weet absoluut de juiste dosering toe te passen. Een spannend verhaal met erotische elementen past bij de titel. Ik kreeg het er af en toe gewoon warm van. 

We weten uit de eerdere boeken dat Anja de personages goed neerzet in haar boeken. Ze kan die personen levensecht beschrijven, zodat ze verschijnen voor de ogen van de lezer.  De details de beschrijvingen: je voelt de opwinding.

 Het verhaal bestaat uit twee verhaallijnen. Elk hoofdstuk wordt aangegeven met de naam van het personage. Echtpaar June en Robert hebben een zware tijd achter de rug, ze verloren hun dochtertje bij een tragisch gebeurtenis, omgekomen bij brand in hun huis. Ze zijn getrouwd, maar de liefde is ver te zoeken bij die twee. June is verscheurd door verdriet, wat toch te begrijpen is. Ik kan me dan ook wel indentificeren met June. Ik had sommige dingen waarschijnlijk anders aangepakt, maar als moeder wil je maar één ding en dat is de waarheid. In de andere verhaallijn worstelt Kathleen met haar gevoelens: ze draagt een geheim met zich mee. We leren nu een andere kant van Kathleen kennen en wel de ondeugende ,mysterieuze Kathleen.
 In het begin van het boek vind ik het niet echt een thriller. Maar de spanning bouwt zich langzaam maar zeker op.  Je wordt letterlijk het verhaal in gesleurd. En dan gaat je hartslag  omhoog; vier woorden  bezorgen mij een explosie van gevoelens, verbazing, ongeloof! Ik als lezer voel mij machteloos, ik wil wat doen maar kan niks doen. Ja, afwachten op deel acht. Ik hoop dat Anja ons niet lang laat wachten. En dat mijn grootste vraag wordt beantwoord in deel acht.


Ik geef Femme fatale vier sterren

Lydia


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten