woensdag 13 december 2017

Zwart bloed In mist gevangen van Shirley-Ann van Wingerden

Titel: Zwart Bloed  In mist gevangen

Auteur: Shirley-Ann van Wingerden

Uitgeverij: BoekbentAuteur

Shirley-Ann van Wingerden is een Nederlandse auteur uit Rotterdam. Naast het schrijven heeft ze nog twee passies: Muziek en schilderen. In 2011 debuteerde ze met het eerste deel in de horrorserie Zwart Bloed, In mist gevangen. In april 2013 is het tweede deel uitgekomen, Engel der Wrake. Familiegeheimen, het derde deel van deze serie kwam in 2015 uit. 

Achterflap

Wie had dat ooit kunnen denken dat onschuldige dagdromerijen zouden kunnen leiden tot een serie gruwelijke gebeurtenissen in en rond Rotterdam. Anne in ieder geval niet! Vanaf het moment dat Anne de aantrekkelijke Dion de Winter ontmoet, verandert haar leven drastisch. Hoe komt het dat hij zoveel van haar weet? Wat wil hij van haar?? 

Zijn je dagdromen privé, of loert er iemand mee naar je diepste geheimen en verlangens? Monsters bestaan. Niet alleen in films of televisieseries. Ze zijn alleen niet zo makkelijk te herkennen, want ze zien er uit als jij en ik. Anne ondervindt dit aan den lijve in dit spannende verhaal 'In Mist Gevangen'.


Mening

In mist gevangen begint direct lekker met een enorme slachtpartij, welk zich afspeelt in Rotterdam.
Er zijn nogal wat lijken en tevens zijn er symbolen te vinden die men niet gelijk thuis kan brengen.
Zodoende wordt Het Bijzonder forensisch onderzoek  ingeschakeld. Een speciaal team wat in het geheim opereert in zaken waar  men iets paranormaal vermoedt. Naast het team speelt Anne de hoofdrol in het boek.Zij heeft een geheimzinnige afspraak in het pand waar de lijken zijn gevonden, maar wat in een paar dagen is omgebouwd tot een rockkroeg. Dion de Winter is een uiterst aantrekkelijke man  die haar ontvangt. Anne denkt lang dat zij in de maling genomen wordt door een goede vriend van haar. Er is echter iets bijzonders met deze Dion de Winter.
En daar kantelt het verhaal van gewoon een eventueel spannend verhaal naar een andere dimensie. Deze Dion is namelijk de persoon die in Anne haar (dag) dromen voorkomt. Ook weet hij wel heel veel van wat niemand behoort te weten.
Heerlijk orgineel bedacht en ik ben vanaf dat moment volledig in het boek getrokken. Duidelijk hangt de sfeer dat er gruwelijke dingen gaan gebeuren in de lucht.Anne komt steeds verder in de macht van Dion, ook al voelt ze regelmatig dat zaken niet kloppen. Annes nichtje schakelt hulp in om Anne te kunnen bevrijden.Dit mondt tegen het einde van het boek uit in een gruwelijk, meer horror kan bijna niet, spektakel waar alle personages bijelkaar komen in een strijd die uitgevochten moet worden. Een enorme rollercoaster voert jou als lezer naar dit einde toe en ik als nietkenner van fantasy en horrorboeken vreet bijna mijn nagels op naar hoe eng het beschreven wordt.


Dit boek heeft vaart en actie, een zeer prettige schrijfstijl en is gewoon heel erg spannend. Ik, die altijd riep niet van Fantasy en horror te houden, las nu naast Joris van Leeuwen een tweede boek in dit genre en ik moet nu gewoon toegeven dat ik niet van elfjes hou, maar wel van de Dions.
Heksen, demonen..het kan je afstoten, maar in wezen is horror een heftiger thriller met personen uit een ander wereld. Gruwelijke zaken met veel spanning laten je huiveren in deze 317 bladzijdes. Dat het daarnaast afspeelt in rotterdam maakt het voor mij extra leuk, omdat ik veel plekken ken. Ik ga zeker ruimte maken om heel snel het tweede deel te gaan lezen.


Dikke vier kraaien voor dit eerste deel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten