maandag 4 december 2017

Wat heeft Xander staan voor 2018 voorjaar?


Op 8 februari 
Helemaal alleen van Mary Higgings Clark

Aan boord van het luxueuze cruiseschip Queen Charlotte ontmoet diamantexpert Celia Kilbride de 86-jarige Lady Emily Haywood. Lady Em is schatrijk en de eigenaresse van een kostbare ketting vol smaragden. 
Maar na drie dagen op zee wordt Lady Em dood gevonden en is de ketting verdwenen. Is het het werk van haar toegewijde assistente, Brenda Martin, of Lady Em's advocaat en zijn vrouw? De lijst van verdachten is lang, niemand kan het schip verlaten en de passagiers houden allemaal een geheim verborgen. 
Celia is vastberaden de moordenaar te vinden. Maar wat ze zich niet realiseert, is dat ze zichzelf daarmee in levensgevaar brengt, en dat het schip nog lang niet bij zijn eindbestemming is...









Februari
In de greep van de waanzin van Luca DÁndrea

Winter, 1974. Marlene is getrouwd met ex-nazi Herr Wegener, de meest gevreesde crimineel van Zuid-Tirol. Wanneer ze ontdekt dat ze zwanger van hem is, besluit Marlene te verdwijnen in een poging haar kind te beschermen en een betere toekomst te kunnen geven. 

Tijdens haar tocht wordt ze aangereden en wordt Marlene gered door een mysterieuze man, Simon, die op een boerderij midden in de bergen woont. Maar wanneer Wegener ontdekt dat zijn vrouw gevlucht is, stuurt hij een huurmoordenaar op haar af... Waar zijn Marlene en haar ongeboren kind veilig? Welk gevaar wacht op haar in de bergen? 

Met In de greep van de waanzin reis je af naar het donkerste van de menselijke geest, waarin goed en kwaad op scherp worden gesteld







Maart 
Het laatste uur van Minette Walters

Wanneer de pest in 1348 Engeland bereikt, begrijpt niemand waarom er in zo'n korte tijd zo veel doden vallen. Als Sir Richard na een reis terugkomt in zijn dorp Develish, blijkt hij besmet te zijn geraakt. Zijn vrouw, de intelligente Lady Anne, neemt het heft in eigen handen: de zieken moeten buiten blijven, de gezonde mensen beschermt ze in haar eigen huis. Tot ieders verbazing behandelt Lady Anne ze allemaal als gelijken. 


Deze nieuwe hiërarchie zorgt voor een onrustige dynamiek in Develish. Het volk staat voor een onmogelijke keuze: blijven ze binnen en verhongeren ze, of gaan ze naar buiten, waar de pest rondwaart? 


Het laatste uur leest als een spannende thriller over menselijke vindingrijkheid en uithoudingsvermogen tegen de ergste pandemie in de geschiedenis. Met Lady Anne van Develish heeft Walters een onvergetelijke heldin gecreëerd. 

Eindelijk wordt er weer eens vertaald werk van Minette Walters uitgebracht



April
Ik ken je nog van Alice Fokkelman

Manon heeft nooit iemand verteld over de jongen
 die haar jeugd gruwelijk verpestte. Maar nu lijkt het verleden haar in te halen... Vanaf de dag dat haar beste vriendin verhuist en de nieuwe buren hun intrek nemen, verandert het leven van Manon onomkeerbaar. Terwijl haar man aanpapt met de nieuwe buurvrouw, zinkt Manon dieper en dieper weg. Schuilt in buurman Wessel nog steeds de manipulator van vroeger of wordt ze geterroriseerd door waanbeelden in haar hoofd? 

Ik ken je nog is een verslavende thriller vol psychologische spanning waarbij de woede, paniek en machteloosheid van de pagina's afspatten. De lezer blijft zich afvragen wie het echte slachtoffer is. 


Mei 

De mythe van de dood door Mirko Zilahy

Het Rome van musea, beelden en sierlijke tuinen is het decor voor een serie gruwelijke moorden 

Samen met zijn team onderzoekt commandant Enrici Mancini een curieuze zaak: de moordenaar brengt zijn slachtoffers niet alleen bruut om het leven, maar bootst daarna met de lichamen mythologische figuren na. Een hoofd van een lijk dat vervangen wordt door een stierenkop en zo grote gelijkenissen met een Minotaurus vertoont. Welke verknipte geest verzint zoiets? 

Tot overmaat van ramp blijkt een van de agenten uit Mancini's team verwant te zijn met de moordenaar, waardoor de hele zaak ook een persoonlijk karakter krijgt. Zal het hen lukken de moordenaar te vinden en hem te stoppen voor het te laat is? 






Mei
Als mijn dochter van Gustavo Malajovich

Fabian ziet zijn vierjarige dochter Moira met haar nanny in de metro stappen. Daarna verdwijnen ze spoorloos... Moira's ouders vestigen hun hoop op het politieonderzoek. De tijd verstrijkt, de Argentijnse politie blijkt corrupt en de aanwijzingen worden steeds summierder. Dan neemt haar vader zelf het heft in handen. Zullen Fabian en Moira ooit nog herenigd worden? 

Als mijn dochter is een zenuwslopende thriller die de lezer meevoert naar de volstrekte paniek van een vader op zoek naar zijn dochter. Frustratie, woede, ontreddering en wanhoop wisselen elkaar in hoog tempo af. Tegen beter weten in blijf je hopen op een goede afloop en stel je jezelf voortdurend de vraag: 'Wat als zijn dochter nog leeft?' 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten