vrijdag 22 december 2017

Deel 2 van Verwachte boeken januari 2018

Op 9 januari 2018 Y van Sue Grafton

Het vijfentwintigste deel van de wereldberoemde Alfabet-serie, weer met de geliefde Kinsey Millhone in de hoofdrol


De meest duistere en aangrijpendste zaak uit het archief van Kinsey Millhone, Y, begint al in 1979. Vier jongens van een prestigieuze school randen een veertienjarige klasgenoot aan – en filmen deze daad. Niet lang daarna verdwijnt de band, en de vermoedelijke dief, een andere klasgenoot, wordt vermoord aangetroffen. In het daaropvolgende onderzoek legt een van de daders een belastende verklaring af waardoor twee anderen worden veroordeeld. Maar de leider van de groep verdwijnt spoorloos.


Koop bij bol.comTien jaar later wordt Fritz McCabe, een van de daders, vrijgelaten. Zijn ouders houden hem strak in de gaten, bang voor een nieuwe misstap. Als een kopie van de band opduikt, vergezeld van een eis om geld, neemt de familie McCabe contact op met Kinsey. Maar niet alleen Fritz wordt achtervolgd door het verleden – ook Kinsey zelf lijkt in gevaar te zijn.


Op 9 januari verschijnt Het meisje in het ijs van Robert Bryndza
Koop bij bol.com
Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Op 9 januari Schaakmat van Joanne Harris
Op een traditionele Engelse jongensschool woedt een donkere onderstroom van langgekoesterde wrok, verlangen naar erkenning en wraak, met desastreuze gevolgen. Via twee ik/vertellers (een bijna gepensioneerde docent Oude Talen en een pas aangestelde dertiger) ontwikkelt zich een geslaagde, dramatische intrige met een verrassende verhaalwending, gelardeerd met relevante terugblikken. De - ook psychologische - spanning loopt hoog op. De vertellers zijn te onderscheiden aan witte en zwarte schaakstukken boven de hoofdstukken. Het zijn scherp geobserveerde karakters, die duidelijk een ontwikkeling doormaken. 
Hedendaagse setting waarin internet, chatrooms e.d. een rol spelen. Originele intrige en plaats van handeling.

Koop bij bol.com




Op 9 januari 2018 Zeg dat je van mij bent

Tijdens een vakantie twintig jaar geleden verdween Alice, de dochter van psychotherapeute Stella Widstrand, maar haar lichaam is nooit gevonden. Als op een dag een nieuwe cliënte zich bij haar praktijk meldt, weet Stella zeker dat deze Isabelle haar verdwenen dochter Alice is. Ze doet er alles aan om Isabelle ervan te overtuigen dat ze moeder en dochter zijn. Maar dit is niet de eerste keer dat Stella haar dochter 'terugvindt'. De vorige keer dat dat gebeurde, werd ze gedwongen opgenomen in een kliniek. Tegelijkertijd probeert iemand koste wat het kost te voorkomen dat Isabelle en zij een band krijgen. Langzaam maar zeker beginnen Stella en Isabelle te twijfelen aan hun herinneringen, hun geheugen en hun identiteit.
Hoe ver is Stella bereid te gaan om haar dochter terug te krijgen?
Zeg dat je van mij bent is een overdonderend geschreven psychologische thriller verteld vanuit het perspectief van drie vrouwen. Een aangrijpend verhaal over het verlies van je kind. Over rouw, schuld en obsessie.
Elisabeth Norebäck woont in Stockholm met haar man en twee kinderen. Ze studeerde aan de Technische Universiteit van Stockholm en werkt momenteel als verpleegkundige. Zeg dat je van mij bent is haar debuut en werd in korte tijd verkocht aan achtentwintig landen.


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten