dinsdag 21 november 2017

Nieuwe thriller Joanne Harris

Meesterlijke schijnbewegingen die leiden tot een fantastische ontknoping

Dit vind ik een leuk vooruitzich dat volgende week Een klasse apart van Joanne Harris verschijnt. Ze brak door met het boek Chocolat. Ze schreef eerder al de thriller Schaakmat en die staat in mijn kast met thrillers die ik super vond. Dus zeer nieuwsgierig hoe deze thriller gaat zijn.
 
Op 28 november verschijnt Een klasse apart van Joanne Harris. Met haar kenmerkende zwarte humor zet zij de lezer continu op het verkeerde been, wat leidt tot een boeiend en fantastisch slotstuk.

In Een klasse apart heeft het jongensgymnasium St. Oswald een roerig jaar achter de rug: een moord, het vertrek van het schoolhoofd, een rampzalig eindexamenresultaat... Roy Straitley, leraar klassieke talen, zou eigenlijk met pensioen gaan maar hij voelt dat hij zijn school nu niet in de steek kan laten. De komst van een nieuw schoolhoofd zal hopelijk rust brengen.
Het nieuwe hoofd blijkt echter een oud-leerling te zijn die zelf het middelpunt was van het schandaal dat de school eerder aan de rand van de afgrond bracht. Straitley wordt verscheurd tussen zijn loyaliteit jegens St. Oswald enerzijds en de angst dat hij zelf de school te gronde zal richten anderzijds.
Kan hij zowel zijn geliefde school als zichzelf trouw blijven?

De pers over Een klasse apart
‘Joanne Harris maakt meesterlijke schijnbewegingen.’ – Val McDermid

‘Joanne Harris levert met Een klasse apart een fantastisch plot dat de beloftes waarmaakt en tot een verrassend einde komt.’ – Washington Post

‘Sterk geschreven, boeiend en aangrijpend.’ – The Times 

‘Een klasse apart weet de lezer continu te misleiden en op het verkeerde been te zetten.’ – The Guardian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten