dinsdag 28 november 2017

Bookhaul november

Hoogste tijd voor een blogpost over de boeken die hier via de gewone of digitale brievenbus vielen deze maand. Ik bekeek de foto's eens en ik schrok best.. Het lijkt soms het ware paradijs voor een boekenwurm en dat is het ook. Maar bedacht wel van waar haal ik de tijd vandaan. Dus ik heb intussen ook al wat boeken verdeeld onder mensen die meehelpen met ons blog. 
Zondebok van Martine Kamphuis , Winternacht van Linda van Rijn en Misstap van Jet van Vuuren worden gelezen door Lydia. Die boeken liet ik bij haar bezorgen. Sneeuwengel van Lulu Taylor ging naar Lilian en De oplichters van John Grisham kwam in Vlaanderen terecht.


Ik ga even doornemen wat ik hier bij mij op tafel heb staan:

Jens Lapidus met Topman

Een geheim netwerk in Stockholm exploiteert al decennialang jonge meisjes. Ieder die hun voor de voeten loopt, wordt op meedogenloze wijze uit de weg geruimd. 
Het merkwaardige duo Teddy en Emelie - de crimineel en de jonge advocate - komt langzaam dichter bij de waarheid. De recherche heeft een speciaal team opgericht om uit te zoeken wie er allemaal bij het netwerk betrokken zijn. Ze slagen er echter niet in om te infiltreren. Intussen probeert iemand uit alle macht Teddy en Emelie het zwijgen op te leggen.
Topman is de explosieve ontknoping van het drama dat zich ontvouwde in de thrillers VIProom en Stockholm Delete.
Ik ben eerlijk gezegd niet zo heel erg dol op de schrijfstijl van Lapidus. Dat hij hier hoog op de stapel ligt, zegt dus niet veel.

Piet baete met Het laatste woord

Inspecteur Patrick Van Dijk wordt dood aangetroffen in zijn slaapkamer met vier messteken in zijn onderbuik. De federale politie ontdekt al snel dat er een intern tuchtonderzoek naar Patrick werd gevoerd. Een typische afrekening met een corrupte flik of speelt het verleden toch een rol? Vijftien jaar geleden werd Patricks zoontje vermoord, een onopgeloste zaak die nu opnieuw wordt opgedolven. Wie was toen de schuldige? De speurders onderzoeken systematisch alle sporen en ontdekken de ware toedracht.Of dat denken ze toch.

Ik ben de laatste tijd steeds meer gecharmeerd van Vlaamse auteurs, sinds ik daar pareltjes tussen ontdekte. Ik moet zeggen dat dit mijn eerste boek van Baete gaat worden. Ik heb dus geen idee.


Toni Coppers met De zaak Margritte

November 2017. Het leven van Alex Berger, een Brusselse rechercheur, staat in de wacht sinds zijn vrouw Camille overleed bij de terroristische aanslagen in Parijs, bijna twee jaar geleden. Ze werd neergeschoten op het terras van Le Carillon, waar ze met vriendinnen aan het aperitieven was. Sinds die dag is Berger een emotioneel wrak. Een man zonder hoop die te veel drinkt en om weinig of niets geeft. Zijn dromen zijn gevuld met gruwelijke nachtmerries waarin zijn vrouw hem...

Wat een prachtige cover heeft dit boek. Deze gaat heel snel aan de beurt komen.


Anja Feliers met Femme fatale

June en haar man Robbert leven in luxe, maar ze rouwen om hun verloren dochtertje Imke en zijn compleet vervreemd van elkaar. Dan duikt Lexi terug op in Junes leven. Deze vrouw met wie ze tijdens haar studententijd een passionele romance beleefde, laat oude gevoelens weer oplaaien en doet June helemaal opfleuren. Maar kan ze haar nieuwe minnares wel vertrouwen? Lexi stelt June voor aan psychologe Kathleen Verlinden, die mee op zoek gaat naar wat er met Imke is gebeurd. Alleen blijken de geheimen die Kathleen zelf koestert, minstens zo groot en dreigen ze allemaal uit te komen.Anja Feliers is de succesvolste vrouwelijke thrillerauteur van Vlaanderen. Met Femme fatale schrijft ze haar sensueelste verhaal tot nu toe.

Deze ga ik binnenkort even bij Lydia afgooien als ik een bakkie ga doen. Die houdt van de boeken van Anja.

Alleen als je durft  Horrorverhalen



'De spieren in haar benen lijken in brand te staan. Helse steken onder haar ribbenkast en longen die het tempo niet meer aankunnen.

''Dit kan niet waar zijn!''hijgt Lara.

Ze heeft de jongens alleen achtergelaten.

Zo klein als ze nog zijn. Achtergelaten in dat grote huis. 

Samen met dat... dat... allemachtig... Wat was dat?!

Eigenlijk moet ze terug.

Zij is verantwoordelijk. Zij is de oppas.'

Alleen als je durft bevat 12 horrroverhalen. Het boek speelt in op de vraag vanuit het middelbaar onderwijs naar spannende en vooral toegankelijke korte verhalen. 

Ik hou heel erg van verhalenbundels en nu ik met deze blog bezig ben, zie ik hem weer opeens liggen. Dus ik leg hem bovenop.

13 minuten van Sarah Pinborough

'Was ze maar doodgegaan.'


Ik was dertien minuten dood. 


Koop bij bol.comIk kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal. 


Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?


13 minuten is een aangrijpende psychologische thriller over angsten, manipulatie en de kracht van de waarheid. Een verbluffend verhaal dat vraagtekens zet bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan. Voor fans van Gossip Girl en Pretty Little Liars.

Zeg nou zelf: raak jij niet geintrigeert door deze samenvatting? Het boek gilde in de winkel al dat ik het op moest pakken en het wordt de hoogste tijd. Ik heb hoge verwachtingen van dit boek.

Jef Geeraerts met Double face
Op de Kalmthoutse Heide vindt een jogger het onthoofde en verminkte lijk van een jonge vrouw. Deze lugubere vondst is de eerste in een akelige reeks ontdekkingen die het waanzinnige werk zijn van een koele seriemoordenaar. Speurders Vincke & Verstuyft slagen er maar moeizaam in deze duistere zaak te ontrafelen. Door puur toeval wordt de dader uiteindelijk in Antwerpen gearresteerd. Wat tijdens het verhoor aan het licht komt, tart alle verbeelding.

Dit boek is opnieuw uitgekomen met een hele andere cover dan voorheen. Zie het roze boek rechtsboven. Opnieuw is namelijk een boek van Jef Geeraerts verfilmd en dit is dus de filmversie.


Mochten jullie denken dat de eerste foto al een aardige stapel was, deze kwamen ook nog in Breda binnen.

De verloren familie van Jenna Blum is voor Boekinkt, het andere en veel kleinere boekenblog.

De Duits-joodse Peter Rashkin heeft de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog overleefd, maar verloor er zijn hele familie. Na de oorlog ontvlucht hij Europa en probeert hij in Amerika een nieuw leven op te bouwen. Hij trouwt en krijgt met zijn vrouw June een dochter, maar onder de oppervlakte van zijn geslaagde nieuwe leven sluimeren de herinneringen aan alles wat hij moest achterlaten.
Terwijl Peter en zijn gezin te maken krijgen met de snelle veranderingen en spanningen van de naoorlogse jaren in Amerika, dringt het verleden, dat Peter liever zou vergeten, zich steeds meer op. Als hij zijn dierbaren niet nog eens wil verliezen, kan hij de zwaarst wegende herinnering van allemaal niet langer wegstoppen: die aan zijn verloren familie…

Voor de vele liefhebbers weer een boek om naar uit te kijken natuurlijk. 

Kruis en munt van Koen Strobbe

De jonge sterrenchef Isabel arriveert in de idyllische Provence, klaar voor een nieuw leven met haar vriend Bas. Wanneer hij niet opdaagt in het station, rijdt Isabel naar het hotel waar hij al een week verblijft. Diezelfde avond vindt ze een milt in haar bed. Bas lijkt spoorloos verdwenen.Met de hulp van wijnbouwer en oud-gendarme David begint Isabel te graven in het verleden van haar vriend in de hoop hem te vinden. Terwijl almaar meer verborgen facetten van Bas aan de oppervlakte komen en Isabels wereld instort, groeien zij en David naar elkaar toe. Wanneer ze verwikkeld raken in een gevaarlijk web van pooiers, ex-legionairs en orgaanhandelaars is vluchten niet langer mogelijk. Kunnen ze een list bedenken om zich te redden?

Ik las pas het nieuwste boek De wolf van Colombes en was verkocht. Deze auteur pakte mij helemaal in en ik wilde dus wel heel graag ook zijn eerste boek lezen. Die werd dus netjes naar mij toe gestuurd. Tof!


De zestiende affaire van James Patterson

Ruim een jaar geleden had het leven van detective Lindsay Boxer waar ze altijd van droomde, met een prachtig kindje en een geweldige man. Samen met haar man Joe wist ze de misdadiger op te pakken die met een bom vijfentwintig mensen ombracht. Maar Joe bleek ook geheimen voor haar te hebben en ze durft hem nog steeds niet volledig te vertrouwen. Terwijl de rechtzaak tegen de bommenlegger begint, worden inwoners van San Francisco getroffen door onverklaarbare hartaanvallen. Lindsay Boxer moet zichzelf en haar man in de rechtzaak verdedigen en een dodelijke samenzwering voorkomen, voordat zij zelf wordt veroordeeld.


Jan van der Cruysse met Bling Bling 2

'Bling Bling 2' volgt het onvoorspelbare traject van het gangsterduo Mate en Boris en de verknipte moordgriet Elisabed. Op een moorddadige trip door de Balkan blijven ze de Antwerpse politievrouw Beerke Wagenmaker altijd een stap voor. Tot ze het pad kruisen van Roman Tokar, oorlogsveteraan en tweelingbroer van de diamantkoerier Sergei, die ze hebben vermoord.
Net wanneer de rust wat terugkeert in de Antwerpse diamantwijk, doet veiligheidsdeskundige Albertien Van der Valk een gooi naar de perfecte diamantroof. De grootste ooit. Op de moeilijkste locatie van het land. Zaventem.
'Bling Bling 2' wervelt tussen de luchthavens van Eindhoven, Zaventem, Hong Kong en Odessa. Het volgt een spoor van bloed en drukinkt van Blankenberge tot de Zwarte Zee via snelwegparkings, treinstations en ferryboten.


Bling Bling 2 is al even uit, maar na het eerste goede deel, wilde ik toch ook nog deze nummero 2 gaan lezen


En dan is dit dan toch de laatste en 3e foto van een klein stapeltje.


Verwachting van Michael Robotham

Agatha en Meghan zijn allebei zwanger en leven in dezelfde stad. Maar dat is dan ook het enige dat hen bindt. Meghan leidt haar perfecte leven met liefhebbende man en prachtige kinderen, terwijl Agatha na een zware werkdag wanhopig bij de telefoon zit te wachten op een berichtje van haar vriend, de vader van haar aanstaande kind.
Koop bij bol.comToch worden de beide vrouwen vriendinnen en steunen ze elkaar tijdens hun zwangerschap. Terwijl Agatha een leven verzint dat mooier is dan de werkelijkheid, is ook Meghan niet zo perfect als ze lijkt; ze probeert zaken geheim te houden voor haar man. Al snel zullen de levens van de twee vrouwen op een gevaarlijke manier met elkaar verknoopt raken, tot er geen weg terug meer is.

Een van mijn favoriete schrijvers en ik heb hem al gelezen. De recensie zal binnenkort verschijnen. Het is een andere Robotham dan gewend, maar heb toch zeer genoten

Frank Bill DonnyBrook

Donnybrook is een mengeling van pure adrenaline, rauwe humor en het over the top geweld van Quentin Tarantino en de hick fiction van Cormach McCarthy en Donald Ray Pollock. Voor Jarhead Johnny Earl is er nog maar één mogelijkheid om eten te kopen voor zijn gezin en dat is de Donnybrook in Orange County winnen. Elk jaar in augustus komen daar de meest doorgewinterde bare-knuckle-vechters bij elkaar voor dit toernooi. Onder toeziend oog van een enthousiaste menigte vol drugs, drank, weddenschappen en hamburgers, gaan twintig mannen elkaar te lijf tot er nog maar één overeind staat. De overblijver wint de ongelofelijke prijs van honderdduizend dollar. Jarhead staat bekend als de meest taaie bokser uit Kentucky en is ervan overtuigd dat de Donnybrook zijn weg naar een beter leven en een ontsnapping aan als zijn problemen is. 
Maar er zijn meer die azen op de Donnybrook. Chainsaw Angus - een gepensioneerde vechter die de klappen in zijn gezicht zat is - en zijn losbandige zus Liz koken methamfetamine in een verscholen hut, diep in de bossen. De Donnybrook is voor hun een uitgelezen kans om veel klanten in een keer te bereiken en een fortuin te verdienen. Het gaat om zoveel geld dat Liz zich afvraagt of ze dat wel met haar broer wil delen en of ze er niet beter zelf met het geld vandoor kan gaan. Frank Bill schetst met scherpe pen een wereld die stevig verankerd is in de realiteit, maar tegelijkertijd niet onderdoet voor spectaculaire Hollywoodfilms. Het is dan ook geen verrassing dat de filmrechten van deze titel inmiddels verkocht zijn.

Ook weer een intrigerend boek als je de achterflap leest... Met de ondertitel: een boek dat aankomt als een vuistslag zal hij snel aan de beurt zijn.

De eliminatie van Danielle Bakhuis

Je stapt nooit meer gedachteloos een bus in...


Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en nalaat op op onze gezichten. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.



ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.



Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd.



Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

Koop bij bol.comDe vorige twee boeken van Danielle Bakhuis vond ik beide erg goed. Deze duurde best even voro het uitkwam en ik ben nieuwsgierig of ze nog steeds het zelfde niveau heeft. De cover is eenvoudig en bijna saai, maar de tekst op de achterflap klinkt goed.


Dan tenslotte twee leuke  grappige boeken, alleen al qua titel voor Boekinkt.

Het nutteloze boek

Het meest nutteloze boek dat je absoluut moet hebben!Nutteloze dingen maken je leven rijker, fleuriger en gevulder.Wist je dat koeien jaarlijks meer mensen doden dan haaien?En weet jij wat een novenonagintanongentiljard is?Scoor punten met de nutteloze quiz en verdiep je in de meest nutteloze quotes die je beslist moet kennen.Het nutteloze boek staat boordevol nutteloze dingen die je absoluut moet weten.


Koop bij bol.com




My boss think i'm working van Elise de Rijck

Dit boek is er voor iedereen die zich wel eens verveelt op het werk, voor iedereen die stiekem kattenvideo's bekijkt tijdens de kantooruren en voor alle niet-zo-productieve medewerkers die wakker proberen te blijven tijdens saaie vergaderingen.Dagdroom over plaatsen waar je stiekem liever zou zijn, stalk je collega's op Facebook, noteer in dit boek wat je eigenlijk écht op die e-mail van je veeleisende baas wilt antwoorden of verzin samen met je collega's bijnamen voor elkaar.Dit en nog veel andere ideeën die ervoor zorgen dat jij heel druk bezig lijkt op het werk!- Boordevol manieren om de werkweek te overleven.- Met lege notitiepagina's waar je vliegensvlug naartoe kunt bladeren wanneer je baas over je schouder meekijkt.- Met ruimte voor een #workfie met je baas, een kopie van je hand euh... kont, en een spelletje office bingo!
WAARSCHUWING: Dit boek kan niet verantwoordelijk gesteld worden indien je ontslagen wordt!
Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten