zondag 29 oktober 2017

In de brievenbus bij Thrillerlezers

Door de brievenbus vielen in de afgelopen dagen deze boeken. Een heerlijke feelgoodboek Vrienden voor het leven van Astrid Harrewijn. Waar ik al snel in begon en waar binnenkort een recensie zal verschijnen op een andere plek. Het is namelijk geen thriller. Maar wel een aanrader voor een flink aantal uren lekker leesplezier en gegrinnik.

Het gaat over de hoofdpersonen uit Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) en Daar heb je vrienden voor en die keren allemaal terug in dit laatste deel.

Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.

Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen...

Lost in London van Henri de Hoon

Als Simon naar Londen gaat om zijn vermiste zus te zoeken, ontdekt hij dat in het huis van haar mysterieuze benedenbuurman een overval is gepleegd. Even later wordt ook nog een lijk van een vrouw in de tuin ernaast gevonden. Met een angstig voorgevoel volgt hij een spoor naar het vluchtelingenkamp in Calais. Haar verdwijning wordt alleen maar raadselachtiger. 
Vluchtelingen, extremisten, filantropie en bedrog: een ingenieuze mozaïekvertelling brengt de puzzelstukjes samen. Henry de Hoon heeft met Lost in London weer een uitstekende actuele en spannende roman geschreven, gesitueerd in zijn favoriete plaats ter wereld.
Henry de Hoon schreef eerder al spannende boeken als De Pont, Dood vermogen en een trilogie rondom het drielandenpunt in Vaals, Drielandenmoord, Moorddate, Moord op recept.


Gangsterstaat van Todd Goldberg
Er zijn drie jaar verstreken sinds in Gangsterland huurmoordenaar Sal Cupertine onderdook in Las Vegas om voortaan als rabbijn David Cohen door het leven te gaan. Zijn maffiazaakjes lopen uitstekend en het geld stroomt binnen. Geld dat Sal alias David nodig heeft om zijn gezin op te kunnen halen uit Chicago en naar het buitenland te vluchten.

Intussen is voormalig FBI-agent Matthew Drew nog altijd van plan om Sal Cupertine te vinden en zo de dood van zijn oud-partner te wreken. In een casino komt hij onzacht in aanraking met Ronnie Cupertine, Sals neef en het hoofd van de Familie, de grootste misdaadorganisatie van Chicago. Dat veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen waardoor rabbijn David Cohen voor zijn leven moet gaan vrezen. Het vervolg op Gangsterland.

Het meisje in het ijs van Robert Bryndza
Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge schrijft de uitgever er zelf al bij. 

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.
Het is een vooruit leesexemplaar, want het boek komt pas in januari 2018.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten