zondag 10 september 2017

Wat leest Wally zelf

Al een aantal columns zijn er over de boekhandel geschreven maar misschien vinden jullie het ook weleens leuk om te weten wat voor soort boeken ik nu zelf lees.

Eigenlijk is dat heel verschillend want ik vind van alles leuk, maar mijn eerste aandacht gaat uit naar YA-boeken. Ik houd me daar erg mee bezig in de boekhandel (nieuwsbrief, Facebook, etc.) dus dan vind ik het ook wel leuk om een beetje op de hoogte te zijn waar de boeken dan over gaan. Als we een leesexemplaar krijgen van nieuwe YA-titels lees ik die meestal wel gelijk. Maar soms kan ik ook ineens een wat oudere serie lezen. Op vakantie neem ik altijd dwarsliggers mee omdat deze zo lekker klein zijn. Toen ik 2 jaar geleden op zoek was naar een dwarsligger voor de vakantie zag ik ineens ” De selectie” liggen. De eerste 3 delen in één boekje. Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig omdat ik al veel jongeren er had over praten. Na het gelezen te hebben kan ik me wel voorstellen dat veel meiden dit een leuke serie vinden.

Maar naast Young Adult vind ik ook spannende boeken erg leuk. Zo heb ik laatst
“Wat jij niet ziet” van Sarah Pinborough gelezen. Dat vond ik een geweldig boek, iedere keer als je denkt dat je weet welke kant het op gaat dan is het toch weer anders! Zulke boeken vind ik altijd erg leuk om te lezen. Het liefst wil ik dan als ik het boek uit heb, weer opnieuw beginnen om te kijken of alles klopt en of ik bepaalde dingen toch niet eerder had kunnen ontdekken. Helaas gun ik mezelf
nooit de tijd om een boek voor een 2e keer te lezen omdat er nog zoveel andere boeken op mij wachten.

Het kan ook gebeuren dat ik in de winkel een klant over een boek hoor praten en dat ik daardoor erg nieuwsgierig word. Vaak zet ik het dan op mijn lijstje om het later nog eens te gaan lezen.

Ook kinderboeken worden door mij gelezen. Ieder jaar in oktober tijdens de Kinderboekenweek zijn er weer veel bekroonde boeken waar veel aandacht aan wordt besteed. Ik heb me voorgenomen om te proberen dit jaar alle griffels van tevoren gelezen te hebben. Of ik het ga halen, geen flauw idee maar de volgende keer meer hierover.

Wally

Geen opmerkingen:

Een reactie posten