zondag 3 september 2017

Tjeerd Langstraat gaat op pad

Op Rtlz.nl verscheen onlangs een best grappig artikel. Tjeerd Langsgaat zou door het uitbrengen van zijn boek Eeuwig donker, zo op zwart zaad zitten, dat hij uit zijn mooie woning in Rotterdam verhuurde en zelf gaat rondtrekken. De kop was: 'Tjeerd stopte al z'n geld in een eigen boek, nu is hij dakloos.'

Eerlijk is eerlijk als je zoiets leest, denk je wel  'ach gossie, die arme leuke jongen.' Doorlezend lees je dat hij het afgelopen jaar weinig tijd had voor het tekstschrijven waar hij normaal zijn geld mee verdient. Dan ook nog je nieuwe boek in eigen beheer uitbrengen zorgt er wel voor dat je gouden bergen snel gaan smelten. Van de boekenverkoop kan hij niet leven. Dit geldt voor elke auteur hier in Nederland. De Saskia Noorten even buiten beschouwing latend. Daar de mooie woning vlak bij de Kruiskade van Rotterdam erg mooi, maar ook best duur is, leek het de schrijver verstandig het voor een jaar onder te verhuren.
Voorlopig gaat hij met een tentje op pad, maar op facebook bieden al flink wat mensen een bank, matras op woning aan

Tjeerd zegt zelf  van de nood een deugd te maken en moet wel lachen om de kop: 'dramaqueens', noemt hij de makers.  " Er is geen plan, enkel wat verse opdrachtjes die ik overal kan schrijven waar wifi is en het doorkabbelen van de verkoop van mijn boek. En hoe mijn volgende boek financieren... goede vraag. Ik moet 'm eerst nog schrijven, naast het andere werk. Dus e.e.a. hangt ook wel af van hoe het gaat met de verkoop van Eeuwig Donker de komende maanden".
Het loopt wel met elke dag verkochte exemplaren, maar zoals hij zelf zegt: "Ik wil Saskia Noort verkoop!".

Gun je dus de schrijver een dak boven zijn hoofd, schaf dan zijn boek Eeuwig donker aan! En het is geen straf om te lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten