woensdag 27 september 2017

Book Haul september

Deflo, Millenium 5, Ken Folett en  Ian McGuire
Ik dacht leuk die bookhauls die ik steeds vaker zie en zal dat ook gaan doen. Ik kom tot de conclusie dat ik dat in het vervolg beter wekelijks kan gaan doen. Wat krijg ik asociaal veel boeken nu ik het zo op een rijtje ging zetten.

Eentje waar ik enorm naar uitkeek was het 5e Milleniumboek, geschreven van David Lagercrantz. Ik las als een van de eersten, als gewone lezer, de Milleniumboeken en smeerde ze iedereen aan. Ik vond ze geweldig. Langzaam aan werden de boeken een hype, die je gelezen moest hebben. Lisbeth Salander, de hoofdpersoon is een anti-heldin met wie je ontzettend meeleeft. Intussen heb ik deze al gelezen en ik vond hem echt heel goed. Wel met een aantal minpuntjes. Recensie komt heel binnenkort online.


Ook als ik eindelijk mijn eerste Deflo. Tot nu toe kwam het er nooit van en lazen wisselende recensenten wel eens een exemplaar. Het is mij niet slecht bevallen en er gaat zeker een positieve recensie komen. Al moest ik erg hard lachen bij de allereerste zin achterop: een travestiet met pedofiele neigingen slaat op een dag per ongeluk aan het moorden. Ietwat over de top en Deflo had lelijk uit de bocht kunnen vliegen met zulke personages.


Ik wissel graag allerlei genres boeken af, al ligt de hoofdmoot natuurlijk op thrillers, wat je niet zal verbazen vermoed ik. Ik lees ook regelmatig literatuur en Young Adult. Nadat ik het vorige boek van Buddy Tegenbosch oog om oog las, wachtte ik al op een volgend boek. Benieuwd of hij de verwachtingen waar kon gaan maken. Ik heb hem al uit en binnenkort lees je wat ik van Livestream vond.

Nu ben ik bezig in Een van ons liegt, ook een Young adult. Best of YA komt regelmatig met hele goede Young adult. Van het soort dat als volwassen persoon ook heerlijk wegleest. Dit boek gaat vijf jongeren die moeten nakomen, waarvan er vervolgens eentje vermoord wordt en ieder verdacht is. Tot nu toe bevalt het goed.




Ik ga gestaag door, want ik heb de leesflow weer helemaal te pakken. Soms is het weggooien van ballast wat je belemmert in je hele dagelijkse leven zo heerlijk. Opeens is ontspanning en tijd over ipv alleen maar piekeren en piekeren.

Wat ligt er van deze maand nog allemaal meer:
de nieuwe van Ken Folett Het eeuwige vuur. Een vuistdik boek, waarvan je weet dat het nooit slecht kan zijn, maar lees het maar even dit dikkerdje. Deel 3 en het slot van de trilogie gevuld met politieke drama's. De eerste geheime dienst wordt opgericht om moordaanslagen en opstanden tegen te gaan houden.

Liefde op Lowlands : de lezer volgt de band Dark Mist Rising die gaat spelen op Lowlands. Vanuit elk bandlid worden de verhalen verteld.

Het tweede deel van de trilogie van Ingar Johnsrud Zij die gaan, met de formidabele Fredrik Beier en Kafa Iqbal in de hoofdrollen.
En welke omslag mij opviel is die van Het noordwater van Ian McGuire. Een boek wat nu al tot een zesdelige serie bij de BBC geschreven gaat worden.
'Briljant en verslavend. Een tour de force van vaart en spanning, en een fantastische weergave van een lang verloren tijd', wordt het mee aangekondigd.


Tussendoor kreeg ik het prachtige fotoboek Amsterdam Streetharts van Janneke Siebelink. Ik heb al wat mooie fotoboeken, van bijvoorbeeld Anton Corbijn en kan daar enorm van genieten.


Ik ga natuurlijk never nooit alles van september in dezefde maand nog uitkrijgen. Zeker niet daar de maand al bijna om is en ik ook nog epubs ontving. Ik probeer het papierwerk wat in te dammen door vaker om epubs te vragen. Eentje waar ik ook erg naar uitkijk is Wonderland met een aantal Young Adult kerstverhalen.


 Gelukkig komt er in oktober niks uit...kuch kuch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten