zaterdag 4 maart 2017

Vertrouw niemand – Jayne Anne Krentz

Over de schrijver:
Jayne Ann Krentz (1948) heeft al meer dan 50 New York Times-bestsellers geschreven. Er zijn ruim 35 miljoen van haar boeken in druk. Ze woont met haar man Frank in Seattle, Washington.

Achterflap:
Grace Elland is de toegewijde assistente van motivational speaker Sprague Witherspoon. Als ze zijn levenloze lichaam vindt, met een lege fles wodka ernaast, wordt ze teruggeworpen naar haar eigen donkere verleden. Grace keert terug naar haar geboorteplaats en probeert alles wat ze heeft geleerd over 'positief denken' in de praktijk te brengen - iets dat ze maar met moeite kan opbrengen tijdens de vreselijkste blind date ooit met investeerder Julius Arkwright. Grace en Julius hebben werkelijk niets met elkaar gemeen, maar de ex-marinier beschikt over diverse eigenschappen die haar wel eens van pas kunnen komen. Want is hij niet de perfecte man om haar te helpen als blijkt dat ze een stalker heeft?

Mijn mening:
Als liefhebber van boeken met zowel spanning als romantiek was ik best nieuwsgierig naar Vertrouw niemand. Het eerste boek van Jayne Ann Krentz wat ik lees en ik heb genoten.
Grace Elland komt door het overlijden van haar werkgever van de een op de andere dag samen met haar twee collega’s Millicent en Kristy zonder werk te zitten. De drie vrouwen hebben een goede band met elkaar opgebouwd maar als snel rijst de vraag of deze band wel zo goed is als hij lijkt? Julius probeert Grace te ondersteunen als blijkt dat ze rare mails ontvangt die erop duiden dat iemand haar stalkt. Samen gaan ze op onderzoek uit als blijkt dat er een link is naar het verleden van Grace. Grace is erop gefixeerd alles wat op je pad komt een positieve draai te geven en het lukt haar moeilijk om Julius dit ook in te laten zien. Julius is een voortvarend zakenman die van nature niemand vertrouwt, dit in tegenstelling tot Grace die juist iedereen het voordeel van de twijfel geeft.
Samen vullen ze elkaar prima aan en maken dankbaar gebruik van elkaars kwaliteiten.

Krentz heeft een prettige schrijfstijl waar je af en toe best een kriebel bij voelt. Er is echter ook voldoende aandacht voor een spannend verhaal, zeker niet te zoetsappig wat mij betreft.
Vertrouw niemand is zeker een aanrader voor de liefhebbers van Nora Roberts, het bevat voldoende spanning, liefde, is niet te ingewikkeld en heeft een mooi einde.

Originaliteit: ***
Schrijfstijl: ****
Plot: ****
Psychologie: ***
Spanning: ****

Vertrouw niemand krijgt van mij dik een verdiende 3,5 ster!


Bianca 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten