vrijdag 3 maart 2017

Voorzitter Gouden Strop

Soms is het goed om iets te moeten schrijven in plaats van iets live te vertellen. Ik vind het per jaar koddiger worden hoe de jury van de Gouden Strop samengesteld wordt. Elk jaar is het weer een grappig moment als de juryvoorzitter bekend gemaakt wordt. Dit jaar wordt het Anniko van Santen. U weet wel: de mevrouw van Opsporing verzocht. Of ze veel leest? Geen idee. Maar ze presenteert natuurlijk wel een True Crimeprogramma. Geloof me er zit hier enigszins wat sarcasme bedoeld in.
"Ik verheug me op de strijd tussen de beste plots, meest huiveringwekkende ontknopingen en angstaanjagende karakters en dan is het best fijn dat er deze keer geen echte slachtoffers vallen.."


Eigenlijk zou Huub Stapel de rol van juryvoorzitter uitvoeren. Maar de filmacteur scheurde een pees in zijn been en vond het verstandig om de hamer door te geven. Mischien is het naief dat ik dan denk dat hij juiste extra tijd had om te lezen. De andere leden van de jury bestaat oa uit twee recensenten van de VN's Detective & Thrillergids. Die gids waar iedereen bij uitkomst altijd moord en brand over roept of hard schaterend terzijde werpt. Waar alleen de uitgeverijen trots rondtoeteren als ze vijf sterren hebben gekregen.
Ach, het is altijd een mooi moment om discussie over goede thrillers te hebben en ik kijk er weer naar uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten