donderdag 16 februari 2017

Kevin Valgaeren genomineerd

Kevin Valgaeren maakte gisteren op zijn site bekend dat hij genomineerd is op de shortlist van de Harland Awards Romanprijs 2016 . ‘Seance’ werd door de jury genomineerd als één van de vijf kanshebbers. 
Zaterdag 8 april 2017 worden de Harland Awards uitgereikt tijdens de Dag van het Fantastische Boek in het Compagnietheater in Amsterdam. De winnaar ontvangt een sculptuur en een geldbedrag van 2.500 euro. De andere genommineerde boeken zijn En ik herinner me Titus Broederland van Auke Hulst, De stad van de alchemist van Natalie Koch,Van binnen en van buiten van Corina Onderstijn, en Vind ik leuk van Lena Miller.

De Harland Awards worden jaarlijks georganiseerd door de Stichting ter Bevordering van het Fantastische Genre, en werden vernoemd naar de overleden auteur Paul Harland. Het is de belangrijkste wedstrijd op gebied van verbeeldingsliteratuur in de Lage Landen. Enerzijds is er de verhalenwedstrijd, die eigenlijk sinds 1976 reeds wordt georganiseerd. Vorig jaar werd voor de eerste maal ook de Romanprijs uitgereikt. Die werd toen gewonnen door Auke Hulst voor het boek 
Slaap zacht, Johnny Idaho.


Wij van Thrillerlezers duimen extra hard voor Kevin Valgaeren en hopen dat hij die avond dronken het pand in Amsterdam zal gaan verlaten met de sculptuur onder de arm en het geld in de pocket!

bron: site Kevin Valgaeren

2 opmerkingen:

  1. En natuurlijk alvast gefeliciteerd met de nominatie, want dat is ook al een feestje waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat stukje over dronken het pand verlaten, dat ik kan jullie nu al garanderen. Bedankt, lieve mensen!

    BeantwoordenVerwijderen