donderdag 16 februari 2017

Check-out - Juultje van den Nieuwenhof

Auteur
Juultje van den Nieuwenhof is zowel schrijfster als docente op het Christiaan Huygens College in Eindhoven, waar ze Nederlands en drama geeft. Naast schrijven van boeken houdt Juultje van den Nieuwenhof ook nog van het maken van scripts voor jeugd theaterproducties. Ze heeft de Crimezone/Pimento YA-thrillerschrijfwedstrijd gewonnen met het boek Delete en daarmee kwam haar jeugddroom uit.

Cover
Op de cover is een beeld geschetst van een fragment uit het boek. Een meisje, angstig achterom kijkend naar wie er achter haar aan komt. De afgebeelde muur is de Berlijnse muur. Het boek speelt zich namelijk af in Berlijn. De titel is afgebeeld zoals de letters op het bord van het hotel waar de hoofdpersonen verblijven. Verder is er nog een ondertitel die ervoor zorgt dat je nog nieuwsgieriger wordt.

Het verhaal
Een klas gaat op kamp naar Berlijn. Vlak voor de reis overlijdt Sabine, een van de meisjes uit de klas. Naar zeggen was het zelfmoord. Na twijfelen of de reis door moet gaan, besluit de school er toch het beste van te maken. Op reis gebeuren er rare dingen, zo wordt er een app-groep aangemaakt vanuit de telefoon Sabine en ziet hoofdpersoon Cyza steeds meer dingen die verbonden kunnen worden aan Sabine. Begint ze gek te worden, of is er iets anders aan de hand? Een boek met vriendschap, liefde, ruzie en vooral heel veel spanning en plottwisten.

Mijn mening
Ik vond Check-out een geweldig boek. Waar sommige thrillers erg voorspelbaar kunnen zijn, was dat bij dit boek totaal niet het geval. Alle gedachten die ik tijdens het lezen heb gehad, werden aan het eind van het verhaal totaal aan de kant gezet. Het boek zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen. Er wordt een heel duidelijk beeld gegeven van de gedachten van hoofdpersoon Cyza. Hierdoor voel je je erg verbonden met haar en dit vind ik altijd erg prettig tijdens het lezen.
Ook de verdeling in hoofdstukken tussen twee personen (Cyza en Ryan) vond ik erg leuk. Hierdoor denk je namelijk meer informatie te krijgen over wat er speelt. Maar niets lijkt minder waar… Een spannend maar relatief kort verhaal. Heerlijk om te lezen als je even snel door een boek heen wilt gaan. En dat met een einde waarvan je het totaal niet verwacht.
Plot: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 2
Spanning: 4

Check-out krijgt van mij 4 sterren.

Claudia


Bekijk op bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten