vrijdag 17 februari 2017

Bianca leest heel wat af

Sneeuw als uitzicht bij het lezen
Leesweek 7……

Een week waarin ik inmiddels al ruim over de helft van mijn vijfde boek bezig ben, moet ik concluderen dat ik best veel lees, maar ja er is weinig leuks op de televisie en ook Netflix is aan mij niet besteed dus dat scheelt een hoop.
Ooit nog eens een candy Crush verslaving gehad maar toen bleek dat ik bijna geen boek meer aan raakte ben ik daar na een jaar fanatiek spelen mee gestopt, heb toen mezelf voor genomen nooit meer aan een spelletjes app te beginnen en daar heb ik tot op heden nog geen dag spijt van gehad.

De week begon met Vertrouw niemand van Jayne Ann Krentz, een spannende roman à la Nora Roberts boeken die ik graag zo af en toe eens tussendoor lees. Deze boeken draaien eigenlijk meer om de liefde en de goede afloop dan om de spanning, maar ik hou ervan, en met mij velen want de boeken worden goed verkocht en er zijn er echt ook al heel veel verschenen.
Daarna ga ik snel verder in Dagboek uit de rivier van Frederik Baas. Geen idee wat ik van dit boek kon verwachten maar ik laat me graag verrassen. Helaas stelde dit boek mij toch wel enigszins teleur. Het verhaal wordt verteld vanuit de ogen van een auteur die zijn uitgever met zijn gezin op bezoek krijgt. Ooit is in het dorpje waar de auteur woont een meisje vermist en samen met de moeder van de uitgever komen ze er spelenderwijs achter wat er eigenlijk is gebeurd. Het boek is mij wat te langdradig,het duurt te lang voor het echt spannender wordt. De plot heeft me wel tot nadenken gezet dus in die zin heeft de schrijver wel wat bij me los gemaakt.
Na het lezen van dit boek pak ik een roman die luistert naar de naam Zoetbitter, geschreven door Stephanie Danler, helaas was dit boek voor mij echt een bitterzoete teleurstelling. Het verhaal speelt zich af in en rond een sterren restaurant, Tess is haar leven ontvlucht en probeert in New York een nieuw leven op te bouwen. Ze gaat werken in het sterrenrestaurant. Het leven van hard werken in een goed lopend restaurant wordt in mijn ogen nogal negatief afgeschilderd, alsof je alleen hogerop komt als je in natura betaald en bijna alle medewerkers gebruiken drugs om het vol te houden. Ik voelde ook totaal geen binding met de hoofdpersonen, kortom voor mij geen topper.

Gelukkig lees ik mindere boeken net zo snel uit als goede boeken. Bij goede boeken wil ik zo snel mogelijk weten hoe het afloopt en bij mindere boeken lees ik het zo snel mogelijk uit zodat ik weer aan een ander boek kan beginnen, stoppen is eigenlijk nooit een optie, wat ik wel eens doe bij een slecht boek is de bladzijdes zeer snel doorlezen zonder alles in me op te nemen.
Maar goed, na 2 mindere boeken is het weer tijd voor een betere en bij Meesterdeal van Marlen Beek-visser was die garantie wel gegarandeerd. Ppppff wat een goed boek was dit. Als moeder van een puber van bijna 17 kon ik me akelig goed inleven in dit meesterlijk goede verhaal. De schrijfstijl van Marlen is heerlijk, wegleggen is geen optie, dus binnen twee dagen was ik op de hoogte van de ontknoping. Meesterdeal is een boek wat je als ouder van opgroeiende pubers eigenlijk niet moet lezen, het is niet goed voor je gezondheid J . Het is een nachtmerrie die je niemand toewenst, heb overigens mijn beide dochters getipt om het boek ook te lezen, ben benieuwd wat ze ervan zullen vinden. Helaas zijn het geen fanatieke lezers dus ik hoop dat het ervan komt.

Na een goed boek van een Nederlandse schrijfster pak ik er nog eentje op, namelijk Samen van Anita Terpstra, inmiddels ben ik al over de helft en dit boek leg ik af en toe even weg om het niet te snel uit te hebben, maar daarover volgende week meer…..


Groetjes en tot volgende week
Bianca

Geen opmerkingen:

Een reactie posten