donderdag 15 december 2016

De boekenkast van Bianca Maartense

Vanuit de vaste kern van het thrillerlezersblog kwam de vraag of ik ook mijn boekenkast met de bloglezers wil delen, natuurlijk wil ik dat graag….alleen mijn boekenkast bestaat eigenlijk nog maar uit een paar boeken. Heb nog wel heel veel jeugdboeken, want als kind was ik verslaafd aan o.a de boeken van Pinkeltje, daarna kwam mijn tienertijd en uit die periode is het boek Schoolidylle mij altijd bij gebleven, dit was denk ik zo ongeveer mijn eerste kennismaking met een jeugdroman. Daarna heb ik een tijdje niet echt veel gelezen, was toen te druk met mijn studie en werken. Het lezen heb ik weer op gepakt toen ik kinderen had, eerst voorlezen en daarna even lekker zelf ontspannen met een boek op de bank. Deze plekken hebben zich inmiddels uitgebreid naar allerlei andere plekken, lees echt overal nu, op bed, in bad, op de bank, aan het strand of lekker buiten in de tuin, maar dan wel in de schaduw.


Tot een jaar of 8 geleden las ik eigenlijk alleen maar chicklits, had er dan ook heel veel, tot een collega mij erop wees dat een thriller toch echt veel leuker is; zij kon met smaak over bloed en afgehakte handen vertellen. Om eens te proberen gaf ze mij een boek van Mo Hayder, en jawel ik vond het eigenlijk wel wat. Ik was toentertijd lid van ECI en kocht eigenlijk maandelijks wel een paar boeken. Weet nog dat mijn eerste zelf gekochte thriller Zonder een woord van Linwood Barclay was. Ik vond hem super, inmiddels is mijn interesse wel enorm verbreed. De chicklits lees ik nog wel, maar veel minder. De thrillers voeren duidelijk de boventoon, waarbij ik dan een voorkeur heb voor de ‘romantic suspense’ zoals dat in mooie woorden wordt genoemd. Karen Rose en Allison Brennan zijn toch wel twee namen die ik expliciet wil noemen, de Vartanian trilogie van Karen Rose kan ik echt iedereen die van de combinatie spanning en romantiek houdt aanbevelen. Kortom, een brede interesse als er maar aandacht is voor de privélevens van de hoofdpersonen zoals in de boeken van Michael Robotham, Camilla Lackberg, Karin Slaughter enz. enz.

Mijn kast puilde uit toen ik zo’n 6 jaar geleden een grote opruiming heb gehouden. Ik had een e-reader aangeschaft en was daar eigenlijk gelijk verknocht aan. Ik heb inmiddels al mijn derde, niet omdat de vorige kapot gingen maar omdat ik dan weer een grotere wilde en daarna wilde ik er weer een die waterdicht was en vooral het ingebouwde licht is nu echt fantastisch. Ik lees een boek echt altijd maar 1 keer dus heb mijn dochter op de braderie gezet en die heeft echt heel veel boeken verkocht, heel af en toe heb ik nog wel eens spijt maar dan bedenk ik maar weer dat ik heel veel mensen heb blij gemaakt met de boeken en dat ze dan in ieder geval weer gelezen worden, bij mij stonden ze maar te staan. Het waren heel veel thrillers en chicklits, heb nog een doos romans op zolder staan, maar die ga ik aan de zwerfbieb op de zorgboerderij bij ons op het eiland schenken, een goed doel dus.

De papieren boeken die ik afgelopen tijd weer heb verzameld komen vooral uit acties of leesclubs waar ik momenteel graag onderdeel van uit maak. Deze boeken ga ik voorlopig toch weer bewaren en leen ze uit aan vrienden en bekenden, waaronder natuurlijk ook mijn collega’s, zij lezen ook allemaal graag. De boeken staan eigenlijk door elkaar en als ik lees, gebruik ik een muis aan een touwtje als boekenlegger. Als ik iemand met een boek wil verrassen is dit meestal door een boekenbon te geven zodat men lekker zelf kan snuffelen in de boekhandel en een boek naar eigen keuze kan uitkiezen.

De verslaving aan papieren boeken heeft zich nu verplaatst naar het bijhouden van het thrillerlezersblog en het (leren) schrijven van recensies, daarnaast is het bijhouden van alles rondom boeken via social media ook een echte hobby of verslaving van me geworden, ligt eraan wat je onder een verslaving verstaat.
’s Ochtend eet ik een boterham met pindakaas, drink een bak koffie en check twitter, facebook, de mail en een paar boekensites of er nog leuke weetjes zijn, of nieuws over nieuwe boeken die ik op mijn to read lijst moet zetten.


Bianca

Geen opmerkingen:

Een reactie posten