maandag 12 september 2016

Huidpijn – Saskia Noort

Auteur:
Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Ze studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. In 2003 zette ze in één klap de Nederlandse literaire thriller op de kaart. Ze wordt geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden. Ze was bestverkopende thrillerauteur in 2010, 2011 en 2012. Van haar thrillers werden in totaal 2,7 miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillers zijn al aantal keren genomineerd en bekroond met prijzen. 3 boeken zijn inmiddels verfilmd en waarvan ook nog 2 als theatervoorstelling zijn uitgekomen. Haar boeken zijn al in verschillende talen uitgebracht.

Cover:
Een roze kaft met een oog? Als ik daarnaar blijf kijken ga ik steeds meer twijfelen wat het nu moet zijn. Het doet mij helemaal niks.
Het is dat ik door het eerste boek van Saskia Noort de stap heb genomen om meer thrillers te gaan lezen. Geen moment spijt van gehad. En dat ik hierdoor alle boeken van haar wil lezen. Als het een onbekende schrijver was geweest had ik het boek niet opgepakt. De tekst op de achterflap is wel zo geformuleerd dat je nieuwsgierig wordt naar de inhoud van het boek. Een stap in het leven van een bekende Nederlander.

Verhaal:
Anne Koster valt als presentatrice en journaliste onder de bekende Nederlanders. Ze woont samen met haar vriend Sam en hebben al jaren een kinderwens. Ze zijn inmiddels begonnen met een ivf-behandeling in een kliniek in Duitsland.
Maar Sam zet plots haar wereld op zijn kop. Hij vertrekt en trekt direct bij zijn nieuwe vriendin in huis. Vervolgens stopt ook nog haar talkshow. Haar wereld stort in.
Don is de manager van Anne. Hij wil dat ze naar verschillende shows gaat om te praten zodat ze in de picture blijft en dat ze zo snel mogelijk een aanbod krijgt voor een tv-programma.
Totdat Sam volledig van de aardbodem verdwijnt. Alle gangen van Anne worden nu nagegaan. Want ze is toch de ex van en ze verwachten dat ze toch iets mee te maken heeft met de verdwijning. De vraag blijft. Waar is Sam?

Mijn mening:
Huidpijn is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt.

Op deze manier wordt het boek van Saskia Noort gepresenteerd. Dan zal je toch echt verwachten dat je heel wat gaat lezen. Ik had inmiddels al vernomen dat het toch meeviel en de meningen al zeer verschillend waren. Ik ging het boek dan al lezen met de intentie dat het boek niet zo rauw zou zijn als aangegeven.
Van Saskia Noort heb ik al een aantal boeken gelezen en door haar schrijfstijl zal ik ook wel boeken van haar blijven lezen. Ze neemt je mee in het verhaal, dat heb ik tot nu toe bij al haar boeken (die ik gelezen heb) gehad. Ze heeft een vlotte schrijfstijl wat de snelheid van het lezen erin houdt. Door het gebruik van niet-moeilijke woorden en redelijk makkelijke zinnen vlieg je door het boek. De opbouw was goed neergezet. Alleen bij sommige hoofdstukken vond ik het langdradig worden. Vooral de hoofdstukken waarin Anne thuis zat met haar wijn en sigaretten.
Echt een spannend boek vond ik het niet. Het leek meer op een drama wat afspeelde. Alleen op het eind kwam er eindelijk spanning. Van mij had er wel wat meer spanning in gemogen.
De personages zijn zo neergezet dat je ze oppervlakkig leert kennen. Op die manier kon ik niet echt inleven in een personage.
Na het lezen kwam ik tot de conclusie dat je dit boek inderdaad niet snel weglegt, maar totaal niet nog dagenlang nadreunt.

Plot: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 3
Spanning: 3

Huidpijn krijgt van mij 3 sterren.Brenda


Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!

1 opmerking: