dinsdag 20 september 2016

Anja Feliers telt af naar de Boekpresentatie van Kwijt, dag twee

Dinsdag 20 september 

Drukke dag vandaag. Het nuttige gekoppeld aan het aangename. 

Vanochtend had ik een uitgebreid Skypegesprek met twee Nederlandse heren die me een geweldige aanbieding deden die verband houdt met mijn boeken. Jammer genoeg kan ik er nog niet veel over vertellen maar als de deal doorgaat – en dat weet ik pas binnen een kleine maand- dan zullen vooral de Nederlandse fans meer van mij gaan horen. Alleszins is het een superleuk aanbod maar ook eentje dat veel werk met zich zal meebrengen. Als het doorgaat zal ik rigoureus moeten gaan plannen en een ijzeren discipline aan de dag leggen om alle deadlines te halen. Spannend is het dus wel. 

Vanmiddag bracht ik een bezoekje aan het huis waar ik samen met mijn mama ben opgegroeid. Enkele jaren na hoor dood verhuisden we toen mijn vader hertrouwde. Mijn grootouders bleven er wel nog even wonen. Na hun dood werd het huis verkocht. Ik was al twintig jaar niet meer in het huis geweest maar de huidige bewoonster nodigde me een tijd geleden uit een kijkje te komen nemen. Dat stelde ik steeds uit totdat de nieuwe thriller Kwijt af was omdat ik tijdens het schrijven toch al zo veel met mijn verleden geconfronteerd werd. 

Maar het bezoek was prachtig. Het hele huis was sfeervol ingericht en aangepast aan de smaak van de huidige bewoners. Het voelde wel een beetje raar om er terug te zijn na al die jaren. Het raakte me diep om sommige originele elementen van het huis terug te zien, zoals ze waren toen ik er opgroeide. De ruimtes leken ook veel kleiner dan in mijn herinnering maar ja, ik bekeek het toen ook als kind. Het was een mooie ervaring. Het voelde alsof mijn mama, oma en opa er een beetje bij waren. En dat was een beklijvend gevoel. Een die ik koester.  

En nu is het avond en voel ik de positieve energie door mijn lichaam stromen. En ook al ligt Kwijt nog niet in de winkel, in mijn hoofd ben ik al bezig met een nieuw idee voor de volgende thriller. Voordat ik aan het avondeten begin, zonder ik me een paar uurtjes af van het leven in huis. In mijn speciale aantekenboekje schrijf ik dingen op die ik vandaag ervaren en gevoeld heb. Want ja, alles wat vandaag gebeurd is, zorgde voor nieuwe inspiratie. Wordt zeker vervolgd …


Geen opmerkingen:

Een reactie posten