donderdag 29 september 2016

Anja Feliers Kwijt is terecht!

Donderdag 29 september 

Ik weet niet goed hoe dit dagboek vandaag te beginnen. Gisteren was mijn boekpresentatie en ik ben de hele dag, iedere minuut zo druk bezig geweest dat mijn dagboekje van gisteren is blijven liggen. 
Kort samengevat zag het gedeelte voor de boekpresentatie er zo uit: ’s morgens nog les gegeven, namiddag rond gereden voor last minutespullen nog te halen, kappersbezoekje, de foyer klaar gaan zetten waar de receptie zou plaatsvinden en toen terug naar huis voor een snelle hap, wassen en omkleden en dan terug naar het cultuurcentrum. 

De avond zelf kan ik alleen maar samenvatten in superlatieven. Meer mensen dan zich werkelijk ingeschreven hadden, daagden op, maar dat was niet erg. De schouwburg zat vol met ongeveer 230 gasten. Het was prachtig om te zien hoeveel mensen er zo graag bij wilden zijn.  

Het academisch gedeelte verliep vlot: na een woordje van de bibliothecaris, en een hartelijke en hartverwarmende speech van mijn uitgever Johan Ghysels stelde ik kort het boek voor, las er een aangrijpend fragment uit en stelde ik toen de korte maar aangrijpende boektrailer voor. Daarna volgde een emotioneel maar sereen sofagesprek waarbij enkele aspecten rond het schrijven van Kwijt naar voren kwamen. Vervolgens zong zangeres Ellen Steegen het prachtige nummer van Christina Perri The words. Aangevuld met de beelden van de clip was dit een erg beklijvend moment. Er volgden nog een paar korte speeches en uiteindelijk dankte ik iedereen uitgebreid voor de steun aan mij en mijn boek(en) 
Daarna was signeersessie. En dat werd een complete overrompeling. Mensen schoven geduldig aan maar de immense rij verminderde niet. Het leek wel alsof iedereen meerdere boeken tegelijkertijd mee wilde. Het enthousiasme was groot en werkte hartverwarmend. Ondertussen konden alle aanwezigen genieten van een lekker glaasje cava. 

Om kwart over 1 ’s nachts signeerde ik de laatste boeken en gingen ook de laatste gasten naar huis. Ik was kapot, uitgeput maar ook overgelukkig. Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste boekpresentatie was die ik ooit gaf. Niet alleen de presentatie zelf zorgde daarvoor maar vooral de grote warme omhelzing die ik gisterenavond ervaren heb van zovele fans. Het deed iets met me en ook vandaag heb ik het gevoel alsof ik nog steeds in een zalig warm bad zit. 

Kwijt is nu officieel de wereld in. Nu is het hopen dat mensen genieten van het boek, ieder op zijn eigen manier. 

Ik wil Thrillerlezers bedanken voor het posten van mijn dagboekje elke dag opnieuw. Vandaag stuur ik geen foto mee maar de boektrailer van Kwijt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten