vrijdag 19 augustus 2016

Renee's leesvakantie

Ik heb een heerlijke lees anderhalve week gehad op de camping in Ermelo. Thuis was ik al gestart met een boek van Rudy Soetewey, Inbraak. Het boek is een heruitgave van het boek wat hij in 2001 schreef. Voor mij was het het eerste boek van hem wat ik las. Ik vond het wat langdradig ondanks de ongeveer 190 bladzijden. Een inbreker breekt in bij een villa en als de bewoners plotseling thuiskomen weet hij geen betere verstopplek dan achter de sofa te vinden. Uiteindelijk wordt hij betrapt en als zijn muts afgetrokken wordt, dan wordt hij herkend. Er volgt een dialoog tussen bewoners en inbreker, die, als het in werkelijkheid gebeurd zou zijn, minutieus beschreven is. Dit was dus ook de oorzaak dat het wat saai werd. 

Na dit boek las ik De Midlifeclub van Karin Belt. Een vrouw van 40 vindt, na een verhuizing naar een Brabantse Vinex-wijk, drie nieuwe vriendinnen. Ze gaan op motorvakantie in Frankrijk en daar blijkt dat de vriendinnen net even anders in elkaar steken dan ze vooraf dacht.
Een heerlijk boek. Lekkere schrijfstijl en is zomaar uit ondanks de 318 bladzijden.

Inmiddels hadden we de Friese vlag al even uithangen en die paste ook mooi bij Judaskus, geschreven door Linda Jansma en welk boek zich dus in Friesland afspeelt. Ik kocht het boek in de Bruna in Ermelo. Ik wilde daar maar traditie van maken om op vakantie het nieuwste boek van Jansma te kopen. Het was de tweede keer al, dus al een minitraditie.
Wat las dit boek toch heerlijk weg. Het lijkt of de schrijfstijl per boek ook nog eens aangenamer wordt. Het nadeel was wel dat ik het al vlot uit had. Een heerlijk boek. Een echte aanrader. Eén piepklein minpuntje vond ik dat Linda zich in het boek even op de Veluwe waande: één van de personen in het boek was bang dat ze zwijnen tegen zou komen in het bos en die hebben we in dat deel van Friesland dus helemaal niet.

Tussendoor hebben we heerlijk gefietst, gewandeld, dorpjes bekeken, twee keer naar Harderwijk geweest, o.a. Bingo en Wie is de Mol gespeeld op de camping en lekker uitgerust.
Ik zal nu zo spoedig mogelijk Verboden Tranen van Melissa Skaye op de reader zetten. Dit boek lezen we samen met een leesclubje voor Thrillerlezers! en de conclusies zullen dan over enige tijd ook weer op het blog verschijnen.

Renée


Geen opmerkingen:

Een reactie posten