maandag 29 augustus 2016

Je loog tegen mij – Jessica Ruston


Titel: Je loog tegen mij
Auteur: Jessica Ruston
Uitgeverij De Boekerij
368 pagina's


Auteur:
Jessica Ruston begon haar carrière in de film- en theaterwereld. Ze is scenarioschrijver, journalist en romanschrijver. Ze schrijft voor tijdschriften en websites. Ze woont met haar man en dochter in Birmingham.

Cover:
Een rustige, lichte cover. Het rood van de titel, paraplu en de Londense bus valt hierdoor op. Verder doet de cover me weinig. Door de titel zou ik het boek opgepakt hebben in de winkel.
Als je de achterflap leest wordt wel je nieuwsgierigheid gewekt naar de moeder. Wat is er vroeger echt gebeurd met de moeder of wat is de echte waarheid?
Door de titel zou ik het boek opgepakt hebben in de winkel.

Verhaal:
Klara Mortimer is al zes jaren samen met Mark Oliver en daarvan drie jaar getrouwd. Ze hebben het goed samen. Hij werkt als arts en Klara geeft college aan een universiteit. Ze hebben nog geen kinderen, al is er wel de wens.
Op een dag ontvangt Klara een brief met daarbij een sleutel. De sleutel brengt haar naar een garagebox met spullen van haar moeder. Haar moeder die vroeger als model werkte en bij Klara en haar vader is weggegaan toen Klara zes jaar oud was. Klara heeft het altijd moeten doen met de verhalen die haar vader haar vertelde over haar moeder.
Tussen de spullen lag ook een dagboek van haar moeder en hierdoor leert ze een vrouw kennen die totaal niet overeenkomt met het beeld dat haar vader over haar heeft verteld. Ze komt steeds dichter bij de waarheid waarom haar moeder echt bij hen is weggegaan.

Mijn mening:
Jessica Ruston heeft inmiddels vier boeken op haar naam staan. Alleen deze is vertaald naar het Nederlands.
Bij het lezen van het eerste gedeelte moest ik me er aardig doorheen worstelen. Je leest voor mijn gevoel gewoon een roman, zelfs geen spanning, terwijl je echt wel iets zou kunnen verwachten.

De hoofdpersonage Klara vond ik af en toe zeer verstrooid. Natuurlijk geeft de situatie waarin ze zich bevindt wel wat stress, maar ze is in mijn ogen iets te. Als partner zou ik toch echt wel wat gemerkt hebben dat er iets aan de hand is.
Overige personages zaten goed in elkaar. Ieder persoon had juist iets bijzonders. Zoals een karaktertrekje, een hobby, familieband. Dit maakte ieder echt uniek.
De manier van schrijven vond ik niet fijn. Het kwam bij mij langdradig over en het hield niet mijn aandacht bij het lezen. Ik las toch geregeld een paar regels terug.
Op een gegeven moment wil je wel weten of Klara de volledige waarheid krijgt te horen of dat ze er uiteindelijk zelf achter komt. Dit zorgt ervoor dat je het boek toch wel wilt uitlezen.

Plot: 3
Schrijfstijl: 2
Leesplezier: 2
Originaliteit: 3
Psychologie: 3
Spanning: 2

Dit boek krijgt van mij 2,5 sterren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten