zaterdag 27 augustus 2016

De vakantiekoffer van Hilde Vandermeeren

Waar ga je heen op vakantie ? Eerlijk gezegd hoeft een grote reis niet voor mij. Ik behoor tot het - wellicht uitzonderlijke - groepje mensen dat niet zo graag op reis gaat. De meesten reageren daar verwonderd op als ik dat vertel, maar ik ben het liefst thuis. Daar vind ik de rust en alles wat ik nodig heb. Ik geniet gewoon van eenvoudige dingen: lezen, schrijven, terrasjes doen (het is niet dat ik de deur niet uitga, hoor), wandelen, lekker eten, … In april dit jaar ben ik wel samen met mijn echtgenoot-Eerste Lezer voor drie dagen naar Londen geweest. Dat was als voorbereiding voor mijn vijfde thriller waar ik nu aan schrijf en die zich in Londen afspeelt. We hebben vooral niet-toeristische plekjes bezocht die in mijn thriller voorkomen, om de juiste sfeer en setting te creëren.

Welke boeken gaan er mee in de vakantiekoffer ?

Zoals hierboven al vermeld, komt er dit jaar bij mij dus geen vakantiekoffer aan te pas (lacht). Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niet lees. Ik heb al sinds mijn dertiende een voorliefde voor spannende boeken. Het zijn er eigenlijk te veel om op te sommen. En ik som ook niet zo graag titels op, omdat ik er altijd een paar vergeet. Ik probeer te volgen wat er in binnen- en buitenland verschijnt en heb een voorkeur voor psychologische thrillers. De Britse Belinda Bauer is een van mijn favoriete auteurs.
Welk boek raad jij ons aan om in de vakantie te lezen ?

Momenteel lees ik ‘Dood van een thrillerschrijfster’ van Pauline Slot. Een echte aanrader. Niet omwille van de spanning - het is eigenlijk een roman - maar omwille van de toon. Die is een beetje vilein en grappig tegelijk. Ik houd ook van haar schrijfstijl én Pauline Slot geeft in haar boek een blik achter de schermen van het Nederlandse thrillerlandschap. Tegelijk zit er veel zelfrelativering in van wat het schrijverschap wel of niet inhoudt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten