maandag 15 augustus 2016

Grappige shortlist voor beste thriller...

Hebban maakte vandaag de kanshebbers voor Beste thriller bekend. Ik wist serieus niet of het nu een grap was of dat ik het serieus moest nemen. Maar nu enkele uren later nog geen rectificatie gepubliceerd is ben ik bang dat de onderstaande boeken echt op de shortlist voor Beste Thriller staan. Kijkt u mee?
Genomineerd zijn:
Michael Berg (Meisje op de weg)
Jobien Berkouwer (Zomermeisjes)
Karin Slaughter (Verborgen)
Tess Gerritsen (Speel met vuur)
Harlan Coben (De verbeelding)
Robert Galbraith (Het slechte pad)
Nicci French (Als het zaterdag wordt)
Samuel Bjørk (De doodsvogel)
Lars Kepler (Playground)
David Lagercrantz’ vervolg op de Millenniumtrilogie van Stieg Larsson (Wat ons niet zal doden).
Om onbegrijpelijke redenen heeft Hebban besloten om de Nederlandse schrijvers op 1 grote hoop te gooien met alle buitenlandse schrijvers. Wij promoten juist de Nederlandse schrijvers nog duidelijk, omdat vele mensen geloven dat buitenlanders veel betere thrillers schrijven en men totaal onbekend is met het werk van veel Nederlandse schrijvers. Hebban is gestopt met onze schrijvers in het licht te zetten helaas. Een gemiste kans voor een Nederlandse boekensite en voor de Nederlandse thrillerschrijvers.

Jorien Berkouwer boft: ze is genomineerd voor beste thriller en zou volgend jaar gewoon weer kans kunnen maken op de debuutprijs, want Zomermeisjes kwam volgens mij net te laat uit om mee te kunnen doen aan die ronde.

Hoe trots zal deze schrijfster wel niet zijn? Terwijl haar boek net twee maanden uit is, verslaat zij Saskia Noort, Esther Verhoef en noem ze allemaal maar op. Thrillerlezers heeft totaal gemist dat Zomermeisjes de hit is van deze zomer. Sorry publiek van ons blog. Hoe dom dat wij aandacht aan Huidpijn besteden en aan Gouden Stropwinnaar Verhoef...
Gemiste kans...

1 opmerking:

  1. Hallo, ik heb een vraag... Het valt me op dat "de mensen" van thrillerlezersblog vaak op de kap zitten van Hebban. Ik ben ook lid van Hebban en ik vind dat een fantastische site. Elke keer als Hebban een longlist of shortlist opstelt, voor om het even wat komt er een sneer van de Thrillerlezersblog. Ik vraag me af waarom? Hoe is dat zo ver kunnen komen, wat was de aanleiding en waarom doen jullie dat?
    Vriendelijke groeten van een Belgische thrillerlezer.
    Lien.

    BeantwoordenVerwijderen