maandag 15 augustus 2016

Esther Verhoef schreef een Suske en Wiske

Esther Verhoef is een van de auteurs die een verhaal mag bedenken voor de nieuwe Suske en Wiske. 
Toen ze voor het project gevraagd werd was ze enthousiast, omdat het een superleuk project is. Ze moest tot vandaag haar mond houden, maar nu mag ze het van de daken schreeuwen. Wie werd niet groot met Suske en Wiske? Hoe gaaf als je dan zoveel jaar later zelf een verhaal mag bedenken?
Het verhaal van Esther gaat De Charmante Chirurg heten en is onderdeel van zes Suske en Wiskes die speciaal zijn gemaakt voor SOS Kinderdorpen. Een flink deel van de opbrengst gaat naar dit goede doel, dat zich in 134 landen ontfermt over kinderen die hun ouders zijn verloren. De andere Suske en Wiske-auteurs zijn: Carlo Boszhard (De irritante imitator), Aaf Brandt Corstius (De pientere pop), Guus Meeuwis (De grandioze gitaar), Wilfred Genee (De schaal van moraal) en Karin Amatkoerim (De tollende toverkol).
De Suske en Wiskes worden vanaf zaterdag 3 september aangeboden via het Algemeen Dagblad, en vanaf die datum liggen de strips ook in de winkel - elke week een nieuwe, in een gelimiteerde opgave. De albums zijn dunner dan de reguliere strip en kosten 6,90 euro per stuk. 
Bron: Esther Verhoef en Hebban

Geen opmerkingen:

Een reactie posten