maandag 8 augustus 2016

De (vakantie)week van Lydia

Hallo allemaal, daar ben ik dan eindelijk. Onze vakantie zit er weer op. Het was heerlijk en we hadden goed weer. Ik heb in de vakantie echt weinig gelezen, dit jaar heb ik veel met het gezin gedaan. We hebben gefietst, gewandeld, gevaren in klein Venetië  (Giethoorn), klimbos, heerlijk uiteten geweest en spelletjes Rummicub gedaan. De weken vliegen dan voorbij, we hebben ons echt niet verveeld. En wat is het heerlijk als je geen stress hebt wanneer je thuis komt door de stapels was. We hadden een wasmachine en een droger in onze villa. 

Afgelopen week stond een dag Amsterdam op het programma. Dochterlief mocht komen figureren in haar favoriete serie Spangas. Dat is natuurlijk een hele belevenis en ervaring voor haar. Ze ontmoett haar favoriete auteurs. Om 5:15 ging 's ochtends vroeg de wekker, dat is dan wel even wennen. Gaaaaap.
Na het tekenen van een overeenkomst ging het gebeuren(ze mag natuurlijk niks vertellen). Terwijl Naomi druk op de set was, ging ik met een paar ouders koffie drinken bij Starbucks en na de lunch bij Spangas besloot ik maar even een dutje te doen in de auto. Op het eind werd er aan Naomi gevraagd of ze ook mee wilde doen met het promofilmpje. Natuurlijk wil ze dat, zo'n kans krijg je nooit meer. Ze vond het geweldig, een dag om nooit meer te vergeten.

Wat heb ik gelezen de afgelopen week? Ik heb maar één boek uitgelezen maar wat voor één, een boek met een heftig onderwerp: Gebroken van Jennefer Mellink. Anna is populair bij haar vrienden en heeft een goede relatie met haar ouders. Anna is zestien geworden en de zomervakantie breekt aan. Ze gaat dit jaar niet met haar ouders mee op vakantie. Ze blijft lekker thuis en terwijl haar ouders op vakantie zijn besluit zij een groot feest te geven voor haar vrienden omdat ze zestien is geworden. De avond eindigt in een nachtmerrie, ze wordt verkracht door een man met een bivakmuts die haar kamer is binnengeslopen. Ze gaat de dagen erna op onderzoek uit. Iedereen lijkt verdacht maar dan heeft ze een vermoeden. Maar heeft ze het bij het rechte eind ?
Een boek met een heftig onderwerp waar ik altijd de rillingen van krijg. Gebroken is beslist een aanrader. 

Nu ben ik begonnen in Gezworen vrienden van Edward Hendriks, ik kan er nog niet veel over zeggen, wel dat het verhaal goed begint en dat Edward een heerlijk schrijfstijl heeft. De volgende keer ga ik er uitgebreid op in.

Lezen komt bij mij dus weer op gang. Zodra dochter weer naar school is zal dat wel weer meer worden.
En dan tel ik de nachten deze laatste week af. 'Waarom?' zullen jullie misschien denken. Nou zaterdag 6 augustus ga ik eindelijk mijn favoriete auteur Sterre Carron ontmoeten. Ja en wie kent haar niet? De planning was eigenlijk begin juli maar toen was ik op vakantie.  En dan is het toch super dat Ink en Sterre besluiten om het uit te stellen zodat ik er toch bij ben. Het is bijna zover, spannend en leuk natuurlijk. Maar nog even geduld hebben dus. En dan is het 6 augustus en gaat het thrillerlezersteam gezellig met Sterre high tea-en en gezellig kletsen. Ik heb er zin!!!!!! 

Tot de volgende keer!
Tjuus en groetjes van Lydia 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten