donderdag 4 augustus 2016

De vakantiekoffer van Arjan Hoks

Waar ga je heen op vakantie?
Ik ga naar het Reuzengebergte in Tsjechië. Een mooi, bergachtig gebied, dat ik nog niet ken. Er is vast genoeg te doen, naast de nodige leesuurtjes en hopelijk ook nog wat schrijfuurtjes. En een dagje Praag zal er vast ook wel in zitten.

Welke boeken gaan er mee in de vakantiekoffer?
Momenteel lees ik een thriller van Henning Mankell: De man die glimlachte. Alweer enkele jaren oud, maar met rechercheur Kurt Wallander ga ik graag op stap, dus ik doe er vast nog een Mankell achteraan. Een fijne inspiratiebron voor het spannende boek dat ik momenteel aan het schrijven ben en dat goed vordert.

Daarnaast staat op m’n voorlopige lijstje:
‘De man die de taal van de slangen sprak’, van de Est Andrus Kivirähk. Een fantasierijk verhaal over een klein woudvolk dat buigt voor de vooruitgang; in een geheel eigen schrijfstijl, zo beweert men.
Ik ben benieuwd.

‘Aquarium’ van David Vann. Een roman over familiebanden, waarin de droomwereld van een aquarium wordt afgewisseld door en contrasteert met het harde leven van een meisje in Seattle.
De roman heeft veel waardering gekregen.

‘Het Joshua profiel’ van Sebastian Fitzek. Ik verwacht een spannende pageturner. Ook uit nieuwsgierigheid naar de opzet en de stijl van een volbloed thriller.

Welk boek raad jij ons aan om in de vakantie te lezen?
‘Laat het feest beginnen’, van Niccolò Ammaniti. Spannend, humoristisch, hilarisch en explosief.
De karakters zijn lekker sterk aangezet, het verhaal over de botsing tussen twee werelden (snobs en arbeidersklasse) heeft veel vaart en loopt volledig uit de hand, en Ammaniti is een heerlijke verteller.Geen opmerkingen:

Een reactie posten