donderdag 11 augustus 2016

De chef Rode Pen is een weekje op vakantie!

Truien.
Vandaag heb ik ingepakt voor onze vakantie (we vertrekken morgen) en ik heb gewoon truien ingepakt. Het moet toch niet gekker worden. Zestien graden in Friesland de komende week. Schaatsen meenemen is wellicht wat overdreven, maar ja, het blijft Nederland, je weet het niet. Hopelijk blijft het een beetje droog, dan kunnen we lekker naar buiten. De hele week in het overdekte zwembad of de binnenspeeltuin is misschien leuk voor de kinderen, maar ik ben dat snel zat en dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Maarrrrr...komt goed en ik heb er zin in :-)

Vorige week zondag gingen we naar de bowlingbaan. Met z'n zevenen, vriendin M. en haar echtgenoot én Lotte's BFF gingen ook mee. We zeiden het al maanden tegen elkaar 'we moeten eens met z'n allen gaan bowlen', 'jaaaa doen we, leuk!!!' en vervolgens komt het er niet van. Nu dus eindelijk wel.
Het draakje was in opperbeste stemming, die vond het helemaal geweldig om te gaan 'bollen'. Het feit dat ze op de baan andere schoenen aan moest, vond ze maar zozo, maar de bowlingballen waren toch een stuk interessanter. Het was even uitproberen (met gevaar voor de tenen) welke bal het draakje enigszins kon tillen, maar die was snel genoeg gevonden. En daar ging ze hoor. *BONK* de bal werd op de baan gedropt en tergend langzaam rolde die richting de kegels. We kéken dat ding vooruit. Ik ben bang dat baan zes niet geheel vlak meer is...
En dan ook gewoon een strike gooien he. Je gelooft het niet, maar het was echt zo. Het werd nóg gênanter: madam eindigde als derde. Verliezen van een 4-jarige is best zuur.

Gisteren had ik een geweldige dag. We hadden een teamuitje naar Breda, dat is al leuk op zich, maar het werd nog leuker omdat Sterre Carron, Inge Verbruggen en Gisèle Smets ook kwamen. En ook onze nieuwe recensenten Daniëlle en Heidi kwamen naar Breda afgereisd. Het verzamelpunt was bij Ink thuis en daar begon het al goed. Belgische koffiekoeken, Bredase thee en koffie, doosjes met boeken voor de minibieb (even snuffelen of er niet iets tussen zat), het was reuze gezellig. Vonden wij dan. Iris was het gekakel al snel beu hahaha de gezelligheid werd voortgezet bij Barista waar we een heerlijke high tea hadden. Nog even snel hallo zeggen tegen Chantal van Mierlo in de boekhandel aan de overkant en daarna het terras op. Een heerlijk, relaxt en gezellig uitje waarvan ik hoop dat er nog vele zullen volgen!

Ik heb net mijn recensie van Mijn naam is vrijheid van Jax Miller geschreven, dus die zal binnenkort ergens wel een keer op het blog verschijnen. Een geweldig boek vond ik het, ik heb er erg van genoten. Ondertussen ben ik begonnen in Het meisje op de foto van Carina Bergfeldt, ook die begint fijn. Dit boek gaat in ieder geval mee op vakantie. Net als Harry Potter and the Cursed Child die ik van Ink nog voor mijn verjaardag kreeg. Heel nieuwsgierig naar!

Tot over een weekje!

Miriam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten