woensdag 6 juli 2016

Wat voerde Buistje allemaal uit?

Afgelopen week was een drukke week !
Dochterlief is al weken op school druk aan het oefenen met de musical. De liedjes en de tekst zaten er goed in. De kleding voor Dr Love was bij elkaar gezocht, kortom: ze was er klaar voor. Laat de musical maar komen! Best spannend, dat wel. 
Woensdag- en donderdagochtend was de uitvoering voor de opa's en oma's. De ouders moesten nog even geduld hebben. Vrijdagavond was het dan zover: de afscheidsavond voor de ouders. De leerlingen liepen over de rode loper als echte sterren. Een fotomoment en natuurlijk moest er geproost worden. Maar wat een geweldige avond hebben wij gehad. De musical Herrie op het eiland was mooi. Na de musical was er een borrel met hapjes. Gezellig met de juffen, meesters, ouders en leerlingen. Een geslaagde avond. 

De volgende dag had ik een uitvoering. Ik speel zoals jullie misschien weten althoorn en afgelopen weekend hadden we een zomerconcert. Het werd druk bezocht, er stonden zelfs mensen bij de deur. Dus ook een geslaagde muzikale uitvoering.  

Zoals jullie weten was ik vorige week aan het lezen in het boek van Simone Grimberg Niemand die me ziet. Ik pak het deze week weer op, want ik heb het even aan de kant gelegd voor een boek wat spoed had. Als je zelf moeder bent van een dochter, is het best een heftig onderwerp. Een werkgever heeft zijn werknemer ontslagen. Bij het inleveren van zijn telefoon komt hij erachter dat er kinderporno op de telefoon staat met vunzige berichten. Er wordt een meisje vermist. 

Zaterdagavond besloot ik om Judaskus te lezen van Linda Jansma even iets anders tussendoor. Zondagavond hup snel verder en ja hoor, voor je het weet is het twee uur. Snel naar bed, maar de hoofdpersonages lieten me niet met rust en ze kwamen in mijn droom voor. Nu hoefde ik er maandag niet vroeg uit, want mijn dochter Naomi hoefde pas om tien uur op school te zijn. Maar wat doe ik, ik ga om vijf uur in de ochtend lezen. Maar het was de moeite waard, dat mag ik wel zeggen. Linda Jansma behoort zeker tot mijn favoriete auteurs. Natuurlijk, het ene boek pakt je meer dan de andere. Maar Judaskus heeft mij zeker gepakt. Wat mogen wel dan trots zijn dat wij als Nederland een klein landje een Linda Jansma hebben. Judaskus is zeker weten een #Mustread. 

Ook zijn we gestart met de #leesclub Virtuele tango van Melissa Skaye. Daar hoop ik morgen in te beginnen na het schrijven van de recensie van Judaskus.

Verder wordt het de komende week even druk. Woensdag de laatste schooldag van Naomi op de basisschool en dan gaan de leerlingen van groep 8 door een erehaag school verlaten. Als afsluiting hebben we een picknick met de klas. En verder begint de vakantiestress te komen. Jullie kennen het wel: ooo, ik moet dit nog even halen en wat nemen we allemaal mee? De verjaardagskalender van #Thrillerlezers gaat natuurlijk ook mee, want ondanks mijn vakantie ga ik door met de felicitaties van onze jarigen. Ik zit me opeens te bedenken dat wanneer ik mijn volgende stukje schrijf ik al op mijn vakantieadres zit. Nou, ik ben er klaar voor, laat de vakantie maar komen. 


Tjuus tot de volgende week!
Lydia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten