woensdag 6 juli 2016

Uit de oude doos: De Crucifix Killer – Chris Carter

Titel: De Crucifix Killer
Auteur: Chris Carter
Uitgeverij De Fontein
349 pagina’s

Achterflap:
Wanneer in een afgelegen blokhut in de bossen bij LA het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, belandt rechercheur Robert Hunter in een verschrikkelijke nachtmerrie. Het slachtoffer hangt naakt aan een houten crucifix en blijkt gemarteld te zijn tot de dood erop volgde. In haar nek heeft de moordenaar een bubbel kruis gekerfd – de handtekening van een moordenaar met de bijnaam “de Crucifixkiller”. Alleen werd deze enkele jaren daarvoor door Hunter gearresteerd en vervolgens ter dood veroordeeld. Het lijkt erop dat er een imitator actief is of zou de verkeerde man zijn berecht en loopt de echte Crucifixkiller nog ergens vrij rond? Hunter weer dat hij tot het uiterste zal gaan om de waarheid te achterhalen, zelfs als dat betekent dat de nieuwe Crucifixkiller achter hem aan zal komen.

Met Rechercheur Hunter”
Hallo Robert, ik heb een verrassing voor je”
Hunter verstijfde en liet bijna zijn beker koffie vallen. Hij kende die metalige stem maar al te goed. Als hij die hoorde kon dat maar een ding betekenen: weer een verminkt lijk.

De eerste vijf zinnen van het boek en ik dacht gelijk; yes, dit begint goed.
Het verhaal gaat over Robert Hunter, wie een gedreven rechercheur is en hij werkt sinds kort samen met een nieuwe leergierige partner, Carlos Garcia. Hunter wordt omschreven als een nerd in een mooi jasje, wat wel een beetje cliché is, maar doet gelukkig geen afbreuk aan de inhoud van het verhaal. Hij heeft een zeer hoog IQ en heeft alles in zich om een briljante professor, doctor in de psychologie te worden, maar toch kiest hij voor de politie. In snel tempo werkt hij zich op van agent tot rechercheur en wel bij de Divisie Bijzondere Moordzaken in LA. Bij deze afdeling doen ze alleen de moordzaken met veel aandacht en dat is deze zaak. De moordenaar in dit verhaal heeft een specifiek kenmerk die hij achterlaat bij zijn slachtoffers en het is aan Hunter en Garcia om uit te zoeken wie het is.

Ik ben begonnen met lezen en was gelijk gegrepen door het verhaal. De interactie tussen de twee rechercheurs is goed omschreven en met humor. De gruwelijkheden die de moordenaar op zijn slachtoffers toepast wordt letterlijk beschreven. Persoonlijk hou ik daarvan, kan niet bloederig genoeg zijn. Het verhaal had wel iets meer diepgang mogen hebben, maar desalniettemin heb ik enorm genoten van dit boek.

Over de schrijver:
Chris Carter is geboren in Brazilie en na High School verhuist naar de Verenigde Staten, waar hij psychologie, met als specialiteit crimineel gedrag, ging studeren. Tevens is hij een niet onverdienstelijk gitaarspeler, maar na een aantal jaar in een rockband te hebben gespeeld, is hij toch fulltime schrijver geworden. De Crucifix Killer is het debuut van Chris Carter. Hij heeft hierna meerdere boeken over rechercheur Robert Hunter uitgebracht alleen zijn die, zover ik weet, niet vertaald in het Nederlands. Jammer, want ik wil meer lezen over hoe het verder met hem en zijn partner Garcia gaat.

Plot: 4
Schrijfstijl: 4
Orginaliteit: 4
Psychologie: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 3,5

4 sterren voor De Crucifix Killer


Manon Hijman

Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten