zondag 31 juli 2016

Verwacht in augustus - deel 1

Sue Grafton - X (verschijnt 29 augustus 2016)
X is misschien wel het beste boek dat Sue Grafton tot nu toe heeft geschreven in haar Alfabet-serie. Het vertelt het verhaal van een meedogenloze seriemoordenaar die geen enkel spoor van zijn misdaden achterlaat. Kinsey Millhone heeft toch bewijs tegen hem gevonden. Het is alleen nog maar de vraag of ze haar zaak kan rond kan krijgen, voordat ze zelf zijn volgende slachtoffer wordt... 
Reserveer het boek hier!






Val McDermid - Doorbreek de stilte (verschijnt 9 augustus 2016)
In deel 9 van Val McDermids Tony Hill-serie stuit rechercheur Carol Jordan op een verdachte zelfmoord. Een succesvolle, optimistische vrouw lijkt vergast te zijn in haar eigen auto. Profiler Tony Hill, die getraind is patronen te zien en duister menselijk gedrag te ontcijferen, herinnert zich nog een recente onbegrijpelijke suïcide. Die volgde ook op een geval van online stalking. Is er verband?
Algauw is Carols nieuwe rechercheploeg een seriemoordenaar op het spoor. Motief en aanwijzingen over de dader ontbreken, maar de verdachte zelfdodingen gaan door. Tony en Carol zetten de jacht in op een meedogenloze killer, iemand die niets te vrezen heeft en niets te verliezen...
Ondertussen wordt Carol gedwarsboomd binnen de politie.

Reserveer het boek hier!


Andy McNab - Explosiegevaar (verschijnt 9 augustus 2016)

Op een afgelegen alpenpas wordt een dodelijke kogel afgevuurd door een sluipschutter, terwijl in het duistere hart van het Russische rijk een strijd op leven en dood woedt.
Wat begon als een eenvoudige beveiligingsopdracht, loopt uit op de gevaarlijkste missie uit Nick Stones carrière. Met de politie uit drie verschillende landen op zijn hielen, opent hij de jacht op een groep mannen die voor niets terugdeinzen om hun belang veilig te stellen. Want terwijl de westerse wereld in de greep is van een ongrijpbare terrorist en het dodental oploopt, zint Nick Stone op wraak.
Reserveer het boek hier!



John Sanford - Galgenveld (verschijnt 9 augustus 2016)

Op een mooie zomeravond heeft Layton Carlson jr. uit Red Wing, Minnesota eindelijk eens geluk. Hij heeft de perfecte plek gevonden om alleen te zijn met zijn vriendinnetje: een afgelegen boerderij midden tussen de maisvelden. Er is maar één probleem: de stank. Die is verschrikkelijk.
Layton belt de lokale sheriff, en als die op onderzoek uitgaat vindt hij een lijk in een watertank. En nog een, en nog een… 
Tegen de tijd dat Lucas Davenport ter plaatse is, heeft de politie vijftien lichamen gevonden. En het einde is nog niet in zicht. De slachtoffers blijken te zijn vermoord over een jarenlange periode. Elke zomer één moord, met de regelmaat van de klok. Hoe kon dit gebeuren zonder dat iemand het ooit merkte? Eén ding is zeker: de moordenaar woont vlakbij. Het is waarschijnlijk iemand die ze elke dag tegenkomen…
Reserveer het boek hier!


Emelie Schepp - Narcotica (verschijnt 23 augustus 2016)

Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven?
Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.
Reserveer het boek hier!


Alexandra Oliva - De laatste deelnemer (verschijnt 4 augustus 2016)
Twaalf kandidaten nemen deel aan een realityprogramma waarin ze moeten zien te overleven in de wildernis in het noordoosten van de VS. In het begin zijn de opdrachten vrij onschuldig, maar ze worden steeds heftiger. Dan volgt de ultieme test: in je eentje een tijdlang overleven in de wildernis.
Een deelneemster wordt steeds fanatieker, maar ze weet niet wie ze kan vertrouwen. Bij de laatste uitdaging raken haar reserves op en kan ze steeds minder goed realiteit van waan onderscheiden. Dan ontmoet ze een tiener die haar een wel heel onwaarschijnlijk verhaal vertelt. Of vertelt hij de waarheid? Zal ze hem vertrouwen?
Reserveer het boek hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten