maandag 11 juli 2016

Rowan Atkinson als Maigret

Nederland is een tv-zender rijker: BBC First is te ontvangen via Ziggo en KPN. Op deze nieuwe zender, onderdeel van de BCC, is hoogstaand origineel Brits drama en comedy te zien van wereldwijd erkend en award-winning talent.
Op 14 juli is de première van de televisiefilm Maigret en zijn dode, de eerste van een serie Maigret-films met in de hoofdrol Rowan Atkinson.

Georges Simenon is één van de meest gelezen en bewonderde schrijvers aller tijden. In 2015, vijfentwintig jaar na zijn dood, is De Bezige Bij begonnen met het opnieuw uitbrengen van de hoogtepunten uit Simenons tijdloze oeuvre in een hedendaagse uitvoering, en veelal in nieuwe vertalingen.
Georges Simenon (1903 – 1989) werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over commissaris Jules Maigret, waarmee hij de misdaadliteratuur een nieuwe dimensie gaf. Maar Simenon excelleerde ook in zijn talloze romans. Van zijn boeken zijn wereldwijd meer dan 800 miljoen exemplaren verkocht.

Van 7 juli tot 1 september 2016 zijn onderstaande Maigret-titels in prijs verlaagd naar 
€ 10,-!

De kop van een man 
De zaak Saint-Fiacre 
Maigret en zijn dode 
De danseres van Le Gai Moulin
De gele hond 
Maigret en het dode meisje 
Het lijk bij de sluis 
Een misdaad in Holland

Op 6 oktober verschijnen drie nieuwe heruitgaven, in een nieuwe vertaling:

Maigret zet een val
Onbekenden in het huis
De gehangene van Saint-PholienGeen opmerkingen:

Een reactie posten